Регион

6 км колона на границата, започват засилени проверки на камиони и автобуси

6 километра е колоната от товарни автомобили на изход на ГКПП „Капитан Андреево“ тази сутрин, съобщават от Гранична полиция.

От МВР пък предупреждават, че от днес до 19 февруари започват засилени проверки на камиони и автобуси. В ход е полицейската операция за контрол, организирана от TISPOL.

Акцията се провежда във всички държави-членки на европейската организация на службите на пътна полиция TISPOL. В нея участват и служители от криминална и икономическа полиция. Те ще следят за превоза на нелегални емигранти и трафик на хора, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества, транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия, превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване хора и други криминални престъпления.

В операцията по засилен контрол се включват и представители на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация”.

По време на проверките по метода “широкообхватен контрол” се осъществява контрол за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност”, както и за наличието на винетен стикер за ползване на републиканските пътища.

Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване от страна на водачите на време за почивка, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите, сочат изводите от предишни подобни операции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button