Регион

Хванаха златни бижута за 24 бона в „Ауди“

Близо 630 грама златни бижута откриха митничарите при две проверки на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“. Общата стойност на задържаните изделия от благородни метали е над 37 000 лв.

При първия случай златните бижута са задържани при проверка на лек автомобил „Ауди“ с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция. Водачът на автомобила и неговите спътници не са декларирали, че пренасят ценности.

При извършената щателна проверка митническите служители открили в подлакътника на шофьорската седалка кутия, опакована с тиксо, пълна с общо 243 златни накита: обеци, синджири, медальони, пръстени, гривни, медальони. Според експертизата, изготвена от вещо лице, бижутата с общо тегло 397.30 грама са от 14-каратово злато на обща стойност 23 838 лв.

Контрабандните златни накити са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата. На шофьора е съставен акт за нарушение на Валутния закон и му е задържано обезпечение в размер на 560 долара.

При втория случай, при проверка друг румънски автомобил, влизащ в страната от Турция, в личния багаж на румънска гражданка са задържани недекларирани 229.23 г изделия от жълт метал, които според експертизата на вещото лице са от 14-каратово злато на стойност 13 753 лв. На нарушителката е съставен акт по Валутния закон като и е задържано обезпечение в размер на 150 евро.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button