Хасково

Задържан за обира на 1.8 млн. лв. от пощата поиска свобода

38-годишният Красен Кънчев, който заедно с димитровградчанина Тихомир Мавродиев, беше задържан за обира на 1.8 млн. лв. от хасковската поща, поиска да излезе от ареста.

Според хасковските магистрати няма нови обстоятелства, които налагат промяна на постоянната мярка „задържане под стража“ в по-лека.

Haskovo.info припомня, че дръзкият обир на пощата стана на 8 юни миналата година, когато бяха задигнати 1.8 млн. лв. В края на октомври бяха задържани четирима. Прокуратурата освободи срещу парична гаранция от по 5000 лв. двама от обвинените за обира – 42-годишният шампион по мотокрос Кадир Масар и Антон Найденов на 41 г.

Кънчев, който също е шампион по мотокрос и е от великотърновското село Присово. Според прокуратурата при претърсавен в дома на Кънчев са открити два чифта белезници, същите като тези, с които е бил закопчан пазача на пощата. В дома му имало и много ръкавици. При претърсванията е намерена и саморъчно направена скица на хасковската поща, която била много подробна.

Днешното решение може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button