Любопитно

Канят индонезийски групи на международен фест в Свиленград

Кметът на Свиленград Георги Манолов прие посланика на Индонезия Н. Пр. Сри Астари Расджид. Посланик Расджид е отскоро в България и Свиленград е една от първите общини, които посещава.

Кметът Манолов запозна гостенката с най-характерните особености на района в областта на икономиката, селското стопанство, туризма и с най-големите проекти, реализирани през последните десетина години на територията на общината. За развитие на културния обмен той покани за участие групи за традиционен индонезийски фолклор в международния фолклорен фестивал, който се провежда в началото на юни в Свиленград.

Посланик Расджид подари на Георги Манолов индонезийски порцеланови съдове, изрисувани лично от нея по традиционна технология. Сри Астари Расджид е известна художничка с многобройни изложби в ствоята страна и чужбина.

Това не е първата визита на индонезийски дипломат в Свиленград. През 2006 г. тогавашният посланик посети града с цялото си семейство и придружи за участие в първото издание на свиленградския фолклорен фестивал представителна танцова група за индонезийско изкуство към посолството, която бе отличена с награда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Моделиерка
Моделиерка
13.02.2017 19:45 19:45

Кмета се е облякъл като, че ли ще ходи да чисти обора.

Back to top button