Хасково

46 деца с престъпления в Хасково, настаняват и във възпитателно училище

46 деца са извършили престъпления през миналата година, сочи отчетът на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, който ще бъде разгледан на февруарската сесия на общинския съвет.

Извършени са 22 кражби – 6 от частни домове, три от търговски обекти, две от автомобили и една на домашно животно. Има още три грабежа от един извършител, трима са хванати с дрога, три блудства, при които има съжителство и родени деца от непълнолетни момичета.

В 4 случая става дума за унищожаване и повреждане на имущество, телесни повреди – 5, кражба на кола, хулиганство – 2 и още три – вербално насилие, палеж, транспортиране на дърва без разрешително.

34 деца са с предупреждение, две участват в консултации, 25 са под засилен родителски надзор, и такъв от обществен възпитател за 8 деца. Две имат забрана да се срещат с определени лица, 7 са с предупреждение за настаняване във Възпитателно училище-интернат, а един е настанен там.

От всички извършители на противообществените прояви две са момичета.

52% от проявените деца живеят в пълни семейства, 29% – с един родител, а 19% – при близки или роднини.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ти ри рам
Ти ри рам
16.02.2017 18:10 18:10

А директорките на училища с противобществени прояви кой ще озъпти. Например оная бясната никаквица от динения край. Тази мръсница някой ще я превъзпита ли, с нея ще работят ли психолози и социални институции, някой ще я консултира ли или направо да я пратят по направление в Болярово.

някой си
някой си
16.02.2017 21:31 21:31

Ако е тази, за която се сещат хората – то за нея няма превъзпитание. Това е див звяр, хванат от гората – лишена е от чувства, от съчувствие, от морални норми и критерии. Тази е едно гладно за власт същество, което мачка и мори наред. Тази е една долна личност, която нищо не може да я промени. Не разбира нито от лошо, нито от намеците на съдбата. А когато усети грижи като другите нормални хора гледа да си излее помията върху тези, които са край нея. За такава психо патка няма ефективен наздор и работа върху поведението изхода е един – МАХТЕ Я ОТ СИСТЕМАТА НА ОБРАЗОВАНИЕТО!

лал
лал
17.02.2017 7:12 7:12

Как ще я махнат тази директорка бе – нали и дадоха изпита с хиляди чалъми и лъжи. А после госпожата се отплащаше за услугите. Сметките още не са уредени – иската да я махат. Така се е окопала на товадиректорско място, че няма мърдане. И то защото госпожата нищо друго не може да върши – само като директор на училище може да размахва пръст и да чака да и работят. В другите и дейности няма кой да я търпи. Простотията и некадърността избиват и всеки ги вижда. Но само в образованието където е пълно безхаберие и хаос може да остане незабелязана некъдрността на госпожата и тя да се пъчи колко е велика и оправна. Илюзиите са страшно нещо, особено когато им повярваш!

Back to top button