Регион

Областният управител, дипломати и бизнесмени заразяха лозята край Коларово

Областният управител Минко Ангелов заряза лозята край харманлийското село Коларово задно с председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, ръководителят на представителството на Европейската комисия Огнян Златев, президентският съветник Николай Копринков, посланици, дипломати и представители на бизнеса от региона и страната.

Ритуалът беше част от празненствата и деловите срещи по случай Трифон Зарезан, празник на лозарите и ванарите, който се организира за 22 път от Хасковската търговско-промишлена палата с председател Янчо Янев.

Сред гостите, уважили празника бяха посланиците на Китайската Народна Република Джан Хайджоу, на Украйна Микола Балтаджи, на Грузия Зураб Беридзе, на БЮР Македония Марян Гьорчев, на Босна и Херцеговина Радомир Богданович, на Беларус Владимир Воронкович и на Палестина д-р Ахмед Ал Мадбух. В събитието участваха още българските консули в Одрин и Солун Васил Вълчев и Владимир Писанчев.

След зарязването на лозята гостите посетиха и разгледаха винарната край Коларово.

Зарязване

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1234567
1234567
19.02.2017 14:08 14:08

Дано лозята ни не са ялови като тоя дето ги зарязва.Червени боклуци.

НоАнони
НоАнони
19.02.2017 14:30 14:30

Бат Минко, поне за снимката някой да беше ти обяснил как се държи лозарската ножица. Даже и китаеца са му обяснили как се държи ножицата.

Вярващ
Вярващ
19.02.2017 22:07 22:07

На задушница зарязаха… браво! Ей тая простотия не беше се случвала…те дипломатите вина нямат ,канят ги от къде да ни знаят традициите ами другите….

един от Хасково
един от Хасково
20.02.2017 9:33 9:33

Областният затова ли не отиде да се поклони пред паметника на Левски? По-важна работа му се е отворила. По това ще им познаете приоритетите! Да зарязва по-добре тая дето е подхванал, че за нула време ще ни разкаже играта!

Запознат
Запознат
21.02.2017 8:50 8:50

Лозята се зарязват на 1 или на 14 февруари,а на 19 февруари се почита паметта на Левски.за първи път областният управител и венец от Областна управа липсваха на церемонията пред паметника на Левски. Пиарката му беше там,но не до настоящия,а до бившия областен управител. Добре,че поне той отсрами с присъствие и цветя честта на институцията. Що за безхаберие?

Back to top button