Регион

Семейства кандидатстват за ин витро и в Димитровград

Започна прием на документи на кандидатите за финансова помощ от Общински фонд „Инвитро” в Димитровград, като семействата могат да кандидатстват до 31 март.

Документите се приемат съгласно Правилник за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала, с репродуктивни проблеми на територията на община Димитровград. След промяна на правилника, приета през 2016г. от Общински съвет – Димитровград, средства от фонда се отпускат и за ин витро процедура с донорска яйцеклетка или сперматозоиди.

Критериите за финансово подпомагане на нуждаещите се, както и необходимите документи могат да се видят на сайта на Община Димитровград, в раздел Дейности и услуги.

Наборът от необходими документи се внася в сградата на общинска администрация, първи етаж, гише №1 – Делово и информация към Общински център за услуги и информация на гражданите, в запечатан плик на който са изписани трите имена на кандидата, адрес, телефон за връзка и текста „За финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция”.

Haskovo.info припомня, че от вчера за финансиране на ин витро процедури се кандидатства и в община Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button