Хасково

Опашки в първия ден от раздаването на храните от БЧК в Хасково

Опашка от чакащи за хранителните помощи от БЧК в първия ден от раздаването им се образува на пункта в кв. „Орфей“, ул. „Пловдивска“, Автошколата. Вторият пункт е в кв. „Република“, ул. „Единство“ 1, Здравен център.

Както Haskovo.info писа, раздаването на помощите започна от 9:30 и ще продължи до 13:30 часа всеки работен ден до 17 март без събота и неделя.

Общият брой на хората, които ще бъдат подпомогнати в Хасковска област е 10 125, а в община Хасково – 3 098. В пункта на Автошколата по списък са 1205 човека, 896 са в „Република“, а останалите са по селата, уточни за Haskovo.info председателят на областния съвет на БЧК Минка Мечеринкова, която посочи, че в Хасково кампанията върви нормално.

Помощи

Всички, включени в списъците на Агенция социално подпомагане, ще получат по 38,550 кг. от 10 вида хранителни продукти: пшеничено брашно – 10 кг. (10 бр.), ориз 6 кг. (6 бр.), макаронени изделия – 3,5 кг. (7 пакета), картофено пюре на прах – 1,25 кг. (5 пакета), гювеч – 2,4 кг. (3 кутии), компот – 1,6 кг. (2 кутии), конфитюр – 2 кг. (2 кофички), месни консерви – 1,8 кг. (6 кутии), бяла захар – 8 кг. (8 пакета), вафли 2 кг. (4 кутии).

Раздаването се извършва от доброволци на БЧК, като всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

Помощи

Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане. Право на подпомагане по тази програма имат лицата: подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон (2015-2016г.), майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година по реда на чл. 8, ал. 1 ЗСПД, лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас по чл. 10а от ЗСПД, лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция и отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на ППЗЗД, лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на чл. 16 от ППЗСП.

Помощи

Раздаването на помощите в Димитровград ще започне от 27 февруари и ще продължи до 20 март, съобщават от общината. Бенифициентите в община Димитровград са 1714 души. Допълнителна информация дали са включени в списъците за правоимащи гражданите могат да получат в съответните дирекции „Социално подпомагане“ по места и в ОС на БЧК – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
съсед от блока на Дунав
съсед от блока на Дунав
22.02.2017 16:42 16:42

що не се вижда бай Колю Мечеринката , АААААА Скрил се гадината,

Back to top button