Хасково

Първенци от гимназията по туризъм ще готвят с най-добрите на Кулинарна академия

В атракция се превърна училищния кръг на състезанието за най-добър млад готвач, сервитьор, хлебар-сладкар и барман, което се проведе в хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“.

Участие в надпреварата взеха ученици от 11 и 12 клас. В категория „Най-добър млад готвач“ 12 ученици се представиха с по два асортимента. Те приготвяха студено или топло предястие и основно вегетарианско или рибно ястие. Гимназистите се оценяваха по определени критерии за приготвяне и презентиране на ястията.

Състезание

При „Най-добър млад севитьор“ състезателите сервираха по зададено меню. Учениците показаха умения не само при сервирането, но и при декантирането на вина. С равни точки първото място тук си поделиха Ивелина Точева и Габриела Веселинова.

При хлебар-сладкарите първа стана Благомира Бойчева от общо шестима състезатели от 11 клас, които приготвяха хлебни изделия с поръски от различни семена.

Състезание

В категория „Най-добър млад барман“ се състезаваха ученици от 12 клас. Първото място зае Ива Колева. Тя показа най-добри умения при приготвянето на безалкохолен коктейл.

Класиралите се на първо място ученици ще представят гимназията на регионалното състезание в края на месец март в столицата.

Състезание

В събота първите трима от категорията „Най-добър млад готвач“ са поканени да готвят с най-добрите готвачи на България в Кулинарна академия – София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button