Регион

Трибагреник за всеки, посетил кметството в Димитровград

По повод Националния празник – Трети март община Димитровград продължава своята родолюбива инициатива да разпалва духа на патриотизъм в гражданите.

Всеки, който ползва административни услуги в община Димитровград, на 2 март ще получава национален трибагреник. Инициативата е по идея на кмета Иво Димов и се осъществява за четвърти път.

В община Димитровград няма класна стая, училище или детска градина където да няма националното знаме. В навечерието на Националния празник през 2015 г. всички учебни заведения получиха от кмета на общината знамена, за да израстват децата ни с чувство на национална принадлежност и самочувствие на българи.

Тази година трибагреник за хоро ще получи и всеки кмет на кметство в община Димитровград. Спазвайки традицията да съхраним българските хора, на 3 март всеки кмет на село ще получи знаме, което да може достойно да се вее, когато хората играят хора на местните празници.
32-метров трибагреник отново украсява сградата на общината и тази година.

На 3 март от 10:30 ч. на централния пл. „България“ ще започне тържественото честване на Националния празник с издигането на националния флаг с военни почести под звуците на химна в изпълнение на живо на Кристин Стефанова и Забавно-духов оркестър Димитровград. След това гражданството ще отдаде своята почит с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на освободителите, а празничната програма ще продължи пред сградата на Исторически музей и Градска библиотека с празнична програма с участието на деца от школите на Детски и младежки център, гвардейци и деца от детска градина „Райна Княгиня“.

На 7 март от 18 часа от читалище „Просвета-1896” в Меричлери ще зарадват жителите на града с концерт, посветен на майката и жената, по случай Осми март – Международния ден на жената. В концерта ще вземат участие – детската градина, ОУ „Д. Матевски” и всички колективи при местното читалище, както и талантливи деца от града, които учат извън Меричлери.

Във фоайето на читалището, ще има подредена изложба с гоблени, бродерии, плетива, изработени от клуб „Бродерия и плетиво”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button