Хасково

НАП в Хасково възстанови работата си с клиенти

Офисът на НАП в Хасково възстанови нормалното обслужване на клиенти, след като бе осигурено резервно електрозахранване на сградата.

Припомням, че за днес от 8:30 до 17 часа бе предвидена профилактика на трафопостовете в района от страна на електрозахранващото дружество, което тази сутрин спря тока в част от центъра, включително на пл. „Свобода“ 2.

Към момента работата с граждани и фирми е възобновена.

Още 9 000 годишни данъчни декларации за доходи очаква офисът на НАП в Хасково до 2 май. Тогава приключва кампанията за деклариране на доходите, получени от физическите лица през миналата година, както и за внасяне на дължимите данъци. Крайният срок тази година по изключение е 2 май, тъй като законовият – 30 април е в събота, а 1 май е неработен ден, уточняват от Агенцията.

В средата на кампанията в НАП в Хасково са приети 2 400 декларации за доходи. Всяка втора е подадена по интернет – с електронен подпис или с персонален идентификационен код. Освен онлайн, формуляри се приемат на гише в 19 пощенски станции в областта, по пощата като писмо с обратна разписка, адресирано до п.к. 6300, Хасково, пл. „Свобода“ №2 и на място в салона за клиенти.

От офиса на НАП в Хасково напомнят, че и тази година задължително се декларират заемите между физически лица на стойност над 10 000 лева, ако в края на 2016 година част от тях са останали непогасени. На обявяване подлежат и невърнатите остатъци от заеми, взети в периода 2012–2016 година, ако общият непогасен размер към 31 декември 2016-та е повече от 40 000 лева. Изискването не се отнася за банковите кредити на гражданите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button