Хасково

Спират камионите по натоварените пътища

В дните с интензивен трафик около Националния празник на България – 3 март, ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

В последния работен ден – 2 март, от 16 до 20 ч. ще бъде ограничено движението по натоварените участъци от републиканската мрежа, сред които и автомагистрала „Марица“ и Е-80.

Тежкотоварният трафик по натоварените направления ще бъде ограничен и в последния почивен ден 5 март от 14 до 20 ч.
Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Тази сутрин опашката от камиони на ГКПП „Капитан Андреево“ на изход е 3 километра, съобщават от Гранична полиция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button