Хасково

Заличиха кмета на Тополовград като кандидат за депутат

Районната избирателна комисия в Хасково заличи регистрацията на кандидата за народен представител, регистриран под № 2 от листата КП „Нова Република – ДСБ, Съюз за Пловдив“ Божин Божинов. Решението бе взето на заседание на комисията късно вчера.

Това става след заявление от Божинов за отказ от участие в изборите на 26 март. Божинов е кмет на община Тополовград. Преди дни от „Нова република“ обявиха, че Божинов няма да е кандидат за народен представител заради изказванията му за Крим преди години.

РИК счита, че искането следва да бъде уважено, а листата няма да се преподрежда, като мястото на отказалия се кандидат, а именно №2 от листата остава незаето. При изписването на имената и номерата на кандидатската листа върху информационното табло пред изборните помещения и в кабинките за гласуване срещу номера и на мястото на името на отказалия се кандидат следва да се вписва „ЗАЛИЧЕН“.

Решението подлежи на обжалване пред ЦИК в тридневен срок от обявяването му.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button