Хасково

Хасково напълни площад „Свобода“ за Трети март

Стотици хасковлии се събраха на площад „Свобода“ за тържественото честване на 139-годишнината от Освобождението на България от турско робство.

Съвместно с хасковското военно формирование 52 740 и духовия оркестър бе извършен ритуал по издигане на националното знаме пред сградата на общината.

Празник

Последва шествие, водено от мажоретния състав към площада и паметника на „Незнайния войн“, където бяха поднесени венци и цветя. В началото и края на церемонията се представи бас-баритонът Матеуш Тенев, а водещата на церемонията бе Калина Вълчева от театралната школа при Младежкия център.

Празник

Хасковлии бяха поздравени с националния празник от кмета Добри Беливанов и областния управител Минко Ангелов.

Празник

С празничен концерт на сцената се изявиха Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Златна Тракия“ с художествен ръководител Златка Тимонова и Представителен ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“ с художествен ръководител Руско Русев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
НЯКОЙ СИ
НЯКОЙ СИ
03.03.2017 18:05 18:05

ВМЕСТО ПОКАЗНОСТ И ФАЛШИВИ РИТУАЛИ БЪЛГАРИНА ТРЯБВАШЕ ДА ОТИДЕ В ЦЪРКВАТА И ДА БЛАГОДАРИ НА БОГА ЧЕ ИЗПРАТИ СПАСИТЕЛИ. ЩОТО АКО БЪЛГАРИНА ОЩЕ НЕ Е РАЗБРАЛ ЩЕ КАЖА ПАК .ТОВА Е БОЖИЕ ДЕЛО.

1234567
1234567
03.03.2017 19:26 19:26

Ей Българио, трябва всеки ден от годината да е трети март.За първи път да видим масови снимки без циг…и и дали…..и.

д-л Б.Димов-Д.М.
д-л Б.Димов-Д.М.
04.03.2017 6:52 6:52

Видяхме,че като сме обединени можем да направим толямо тържество.Това го показа може би за първи път,този наи голям наш национален плацник.

Back to top button