Регион

В Хасковско отбелязаха тържествено Освобождението

139-годишнината от Освобождението на България бе тържествено отбелязана в Димитровград.

Честването започна на площад „България” с церемония по издигане на българското знаме с участието на военнослужещи и под звуците на Забавно-духовия оркестър и ученичката Кристин Стефанова.

Празник

Кметът Иво Димов поздрави димитровградчани с празника. Слово държа и заместник-областният управител Росен Кузев.

След това стотици димитровградчани с шествие стигнаха до паметната плоча на Освободителите, където с едноминутно мълчание бе отдадена почит към героите. Последва поднасяне на венци и цветя и празничен концерт.

И Харманли отбеляза тържествено Националния празник. Да сведат глава в знак на признателност и да положат венци и цветя на Руския паметник в града, дойдоха ръководството на общината, общински съветници, редица представители на политически партии и организации, директори на училища , ученици и десетки граждани. Мсички бяха поздравени от кмета Мария Киркова.

Празник
Актьорът Стефан Цирков изпълни прочувствен рецитал. Панихида в памет на жертвите, загинали за Свободата на България отслужиха Архиерейски наместник Отец Живко Петров и Отец Георги Георгиев. Малко по-рано през деня, местните свещеници отслужиха и тържествен молебен за благопреуспяването на българския народ в църквата „Св. Атанасий”.

Празник
Богата програма с културни и спортни събития за Трети март имаха в Свиленград. На площад „5 октомври“ се състоя тържествена церемония с поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите за свободата герои на Свиленград.

Празник
Вечерта в салона на читалище „Просвета-1870“ започна празничен концерт-спектакъл „С песните на смелите“. Патриотичният музикален спектакъл е по сценарий на Галина Балъкчиева, а постановката е на Кирил Търпов. Публиката се наслади на изпълненията на наскоро сформирания

Празник

смесен градски хор под диригентството на Кирил Търпов и с клавирен съпровод на Генади Димитров, на мъжки хор „Стефка Благоева” от град Пловдив, с хормайстор и клавирен съпровод Юлия Петрова, както и участието на ученици от СУ „Д-р Петър Берон”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button