Хасково

Хасковлийка с атрактивна езда на Тодоровден, 14 на кушията в Бисер

18-годишната Стефания Тодорова от Хасково излезе на езда на Тодоровден на Кенана с жребеца си Араб, като се превърна в истинска атракция за хората в парка.

Момичето сподели пред Haskovo.info, че много обича своя кон и винаги излиза на езда с него на този празничен ден, наричан и Конски Великден.

Празник

За Стефания Араб е сбъдната мечта. Конят е подарък от баща й и вече четвърта година жребецът е най-голям приятел на момичето.

„Грижа се за него с любов и желание, трудно е за момиче, защото работата е тежка, но се свиква“, сподели хасковлийката за своя любимец и допълни, че е умен като човек и двамата се разбират прекрасно.

Празник

Стефания иска да учи ветеринарна медицина и това е причината да се премести да учи от Хасково в старозагорската Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван П. Павлов“, където е 11 клас.

Празник

Както Haskovo.info писа, в харманлийското село Бисер се организира традиционната кушия с 14 участници в 5 категории. Сред официалните лица бе и бившият областен управител Ирена Узунова.

Празник

Първи в състезанията за най-красив, най-бърз кон и теглене на каруца е миналогодишният победител Антон Господинов от Бисер със своята Севда. Найден Жеков от Харманли е първи в категорията за Най-силен кон с дърпане на трактор, а Делю Делчев с магарето Калин спечели състезанието-атракция за най-спортно магаре.

Първите трима във всяка категория получиха съответно по 50, 30 и 20 лв., осигурени от община Харманли, имаше и допълнителни награди от спонсори – уиски и водка.

Снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button