Регион

Васил Вълчев от Българин получи плакет от областния управител

Почетният плакет на Областна администрация бе връчен днес на достойния българин Васил Русев Вълчев от областния управител Минко Ангелов.

Отличието, което се дава за изключителни заслуги, бе връчено пред Паметната плоча на 31-те войника от село Българин, дали живота си в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война. Както Haskovo.info писа, Васил Вълчев направи паметния знак с лични средства.

Плакет

„Чест е за мен да стисна ръката Ви и се гордея, че в област Хасково живеят и вършат добри дела такива достойни хора като Вас“, каза при срещата си с Васил Вълчев областният управител. Той му връчи специален поздравителен адрес и най-високото отличие на Областна администрация. Преди това Русев разказа историята на създаването на 2-метровата мраморна плоча. „Нещо винаги ме е подтиквало да я направя, такова е било и желанието на моя дядо, който 22 години е бил кмет на село Българин. Радвам се, че успях“, каза достойният българин.

Докато областният управител и носителят на високото отличие разговаряха пред плочата, около тях се събраха хора от селото, които ги приветстваха. „Бай Васил е не само наша гордост, той е гордост на цяла България“, каза усмихната възрастна жена.

75-годишният Васил Вълчев от харманлийското село Българин, бе сред отличените в инициатива “Достойните българи на годината”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button