Хасково

170 бона за Хасковско срещу безработицата за 2017-а

Според Националния план за действие по заетост за настоящата година, за Хасковска област е отпусната сума в размер на 168 927 лв.

С тези средства ще се финансира субсидираната заетост на безработни лица, за период не по-малък от 6 месеца. Предвидените групи, които могат да кандидатстват, са безработни младежи до 29 г., безработни на възраст над 50 г., хора с увреждания, с ниско образование и др.

Реализацията на регионалните програми за заетост, стартирали през 2016 г. и разработването на новите програми за заетост през 2017 г. бе една от темите, обсъдени на работна среща в Министерството на труда и социалната политика, на която присъства заместник-областният управител Росен Кузев.

Росен Кузев
Росен Кузев

Срещата бе организирана от министъра на труда и социалната политика Гълъб Донев и на нея присъстваха председатели и представители на Комисиите по заетост от областите в България.

Конкретно за област Хасково предстои в края на март да бъде проведено заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие, на която ще бъде приет Регионалния план за заетост за 2017 г.

На срещата в МТСП бе обсъден и реда, по който Комисиите по заетост ще набират, обработват и предоставят информация на потребностите на работодателите от работна сила в съответната област.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button