Търсят фирма за обзавеждането на 4 забавачки за 260 бона

Хасково
Детска градина

Обществена поръчка за доставка на оборудване на 4 детски градини за близо 260 000 лв. без ДДС обяви община Хасково.

Става въпрос за 8 сгради в детска градина №15 „Слънце“, ДГ №19 “Щурче”, ДГ №11 „Елхица“ и ДГ №20 „Весели очички“. В тях се извършват ремонти.

Закупуването на мебелите е със собствени средства на общината. В момента децата ползват легла и шкафчета от 1965 г. Най-новите, които ще бъдат сменени са от 1982 г. Мебелите във всички детски градини са от откриването им. Досега са правени малки частични подмени на оборудването с помощта на родителските настоятелства.

Предмета на поръчката обявена днес обхваща обзавеждане на спални помещения, занимални и кътове за игра. Предвиденото за закупуване обзавеждане ще отговаря на стандартните изисквания за функционалност, хигиена и безопасност, и ще гарантира личното пространство на обитателите и да осигурява атмосфера, комфорт и уют.

Ще бъде закупено обзавеждане за спални помещения и занимални, което включва доставка на легла – единични и двуетажни, детски кошари, гардероби, маси за хранене и занималня, модулни секции, столове, дивани, учителски бюра, кукленски кът за игра в занималнята.

Още новини

7 коментара

 • Чудесни новини!Браво на Общината!Децата ни ще спят в нови и удобни креватчета,а не в такива от 70 години!

 • Ами предния кмет като измами една фирма дето прави мебелите над автото училището и в двете градини ,но не им се платиха към 200 хиляди лева пари. Нормално е сега нови балъци да търсят 😀

 • Ами да наемат фирма БОБИ 98 така ще ги обзаведе че —————

 • Ако са такива, каквито видях скоро в яслата на сина ми, жални ни децата. Вторият етаж няма почти никаква преградка да не падне детето от горе, и даже са много високи. Чудно ми е как обслужващия персонал ще ги оправя тези легла, особено ако са по-ниски. Пак някой е гледал по-евтиното и некачествено оборудване в случая двуетажните легла. Особено пък в детските градини в групите са само двуетажни.

  • Няма как да са такива – за съжаление обзавеждането в детските градини и яслите в града не е подменяно от комунизма насам. Каквото и да сте видяли новото обзавеждане няма да е такова. Поръчката е обявена на сайта на община Хасково – профил на купувача. Там може да се запознаете с техническата спецификация за обзавеждането и изискванията за качество и функционалност – доста са високи. Освен това информацията в статията е леко подвеждаща – съгласно техническата спецификация е предвидено закупуване на обзавеждане за осем сгради (4 детски градини и 4 ясли), а не както е написано само 4 градини. Надявам се, че ще продължат в същия дух и ще намерят средства да подменят обзавеждането и в другите детски градини и ясли в града…..

 • Четох в сайта , аз съм в една от тези градини. Не са 4 градини и 4 ясли а са си 4 ОДЗ с по две сгради на различни места в града. В бившата 10-та зад общината има и градински и яслени групи , тя е заедно с тази градина до АГО и там има и яслени и градински групи.
  Това което разбирам е, че говорим за 8 стари ОДЗ.

  ПРЕВЕЖДАМ- ОСЕМ ГРАДИНИ ЩЕ СА С НОВИ МЕБЕЛИ….блазе ни! Най после!

 • То си пише в статията “Става въпрос за 8 сгради в детска градина №15 „Слънце“, ДГ №19 “Щурче”, ДГ №11 „Елхица“ и ДГ №20 „Весели очички“. ” това са тези градинки които се ремонтират сега.
  Колко щастливи деца, родители учители помощник учители ще има….. Напарво не смея да се зарадвам!

Вашият коментар