Търсят фирма за обзавеждането на 4 забавачки за 260 бона

Хасково
Детска градина

Обществена поръчка за доставка на оборудване на 4 детски градини за близо 260 000 лв. без ДДС обяви община Хасково.

Става въпрос за 8 сгради в детска градина №15 „Слънце“, ДГ №19 “Щурче”, ДГ №11 „Елхица“ и ДГ №20 „Весели очички“. В тях се извършват ремонти.

Закупуването на мебелите е със собствени средства на общината. В момента децата ползват легла и шкафчета от 1965 г. Най-новите, които ще бъдат сменени са от 1982 г. Мебелите във всички детски градини са от откриването им. Досега са правени малки частични подмени на оборудването с помощта на родителските настоятелства.

Предмета на поръчката обявена днес обхваща обзавеждане на спални помещения, занимални и кътове за игра. Предвиденото за закупуване обзавеждане ще отговаря на стандартните изисквания за функционалност, хигиена и безопасност, и ще гарантира личното пространство на обитателите и да осигурява атмосфера, комфорт и уют.

Ще бъде закупено обзавеждане за спални помещения и занимални, което включва доставка на легла – единични и двуетажни, детски кошари, гардероби, маси за хранене и занималня, модулни секции, столове, дивани, учителски бюра, кукленски кът за игра в занималнята.

Още новини

loading...

7 коментара

 • Чудесни новини!Браво на Общината!Децата ни ще спят в нови и удобни креватчета,а не в такива от 70 години!

 • Ами предния кмет като измами една фирма дето прави мебелите над автото училището и в двете градини ,но не им се платиха към 200 хиляди лева пари. Нормално е сега нови балъци да търсят 😀

 • Ами да наемат фирма БОБИ 98 така ще ги обзаведе че —————

 • Ако са такива, каквито видях скоро в яслата на сина ми, жални ни децата. Вторият етаж няма почти никаква преградка да не падне детето от горе, и даже са много високи. Чудно ми е как обслужващия персонал ще ги оправя тези легла, особено ако са по-ниски. Пак някой е гледал по-евтиното и некачествено оборудване в случая двуетажните легла. Особено пък в детските градини в групите са само двуетажни.

  • Няма как да са такива – за съжаление обзавеждането в детските градини и яслите в града не е подменяно от комунизма насам. Каквото и да сте видяли новото обзавеждане няма да е такова. Поръчката е обявена на сайта на община Хасково – профил на купувача. Там може да се запознаете с техническата спецификация за обзавеждането и изискванията за качество и функционалност – доста са високи. Освен това информацията в статията е леко подвеждаща – съгласно техническата спецификация е предвидено закупуване на обзавеждане за осем сгради (4 детски градини и 4 ясли), а не както е написано само 4 градини. Надявам се, че ще продължат в същия дух и ще намерят средства да подменят обзавеждането и в другите детски градини и ясли в града…..

 • Четох в сайта , аз съм в една от тези градини. Не са 4 градини и 4 ясли а са си 4 ОДЗ с по две сгради на различни места в града. В бившата 10-та зад общината има и градински и яслени групи , тя е заедно с тази градина до АГО и там има и яслени и градински групи.
  Това което разбирам е, че говорим за 8 стари ОДЗ.

  ПРЕВЕЖДАМ- ОСЕМ ГРАДИНИ ЩЕ СА С НОВИ МЕБЕЛИ….блазе ни! Най после!

 • То си пише в статията “Става въпрос за 8 сгради в детска градина №15 „Слънце“, ДГ №19 “Щурче”, ДГ №11 „Елхица“ и ДГ №20 „Весели очички“. ” това са тези градинки които се ремонтират сега.
  Колко щастливи деца, родители учители помощник учители ще има….. Напарво не смея да се зарадвам!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.