Хасковските ловци започнаха преброяване на дивеча

Хасково
Лов

Хасковските ловци масово се включиха в днешната пролетна таксация на дивеча – една от най-важните ловностопански задачи и задължение съгласно Закона за лова и опазването на дивеча.

С тази акция се събират достоверни и подробни данни за запасите на дивеч в ловните райони. На основата на получените резултати се подготвят плановете за ползване на дивечовото богатство през ловния сезон.

Както Haskovo.info писа, тази седмица хасковското сдружение организира за пореден път разселване в природата на фермено отгледани птици – обект на ловуване.

Още новини

loading...

Един коментар по “Хасковските ловци започнаха преброяване на дивеча

  • Чиновникът статистик Асенов пристига в с. Югла с абсурдното поръчение „отгоре” да сформира преброяване на дивите зайци в землището на селото. Всички здрави мъже трябват да бъдат включени в тази задача. Повечето селяни, а също и Трифонов – младият помощник на Асенов, виждат абсурдността на начинанието, но са принудени да участват, поради заплахата от наказание. Никой от сформираната бригада не приема на сериозно мисията, Трифонов дори изчезва по едно време и бива открит при младата акушерка Красимира. Скоро преброяването приключва без нито един заек в статистиката. Това не пречи на преброителите да отпразнуват „изпълнената задача” шумно и с много вино и ракия.
    На фона на музиката на Кирил Дончев.
    И със специалното участие на Ицхак Финци…..

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.