Избори 2017

15 км. ще е дължината на канализацията в квартал Болярово

Близо 15 км. ще е общата дължина на новата канализация в хасковския кв. „Болярово“, заяви при представянето на проекта пред хора от квартала директорът на общинската дирекция “Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции” Драгомир Колев.

Колев посочи, че канализация ще се изгражда в южната част на „Болярово“ – от улица „Хасковска“ на юг. Вече са проведени два предварителни разговора с ПУДООС проектът да бъде приоритетен и ще се внесе в понеделник. Очакванията са ПУДООС да се произнесат за финансирането до седмица или две.

От общата дължина на канализацията 3.5 километра ще са отклоненията към имотите, а километър са уличните оттоци. Около 4.4 млн. лв. ще са необходими за изграждането на канализацията, като се очаква финансиране на два транша от ПУДООС. Това е причината и изграждането на канализацията да е на два етапа. Надеждите са до 2 г. тя да бъде завършена, а съответните улици асфалтирани.

СрещаВ срещата участваха водачът на листата на ГЕРБ Делян Добрев и вторият – Станислав Дечев. Добрев каза, че „Болярово“ трябва да се развива наравно с града, като половината от отпуснатите от правителството целево 5 млн. лв. са дошли за благоустрояването на квартала.

Делян Добрев посочи, че парламентарните избори на 26 март са изключително важни за да се реализират проектите в „Болярово“. „Ако след изборите има коалиция между ДПС и БСП ще оправят някое турско село с позиции на ДПС. При Тройната коалиция в Стамболовско с 3 млн. лв. беше изградена канализация в село с 15 жители. В крайна сметка към нея се включиха двама“, предупреди Добрев.

СрещаКметът Добри Беливанов каза, че е недопустимо в 21 век в квартал на Хасково да има септични ями и за това се работи приоритетно по изграждането на канализацията. Градоначалникът каза, че вече е издействано последният автобус от квартала да е в 20 часа, работи се и по закупуването на електробуси, които да свързват кварталите „Болярово“ и „Бадема“ с града.

На срещата стана ясно, че ще се ремонтира и центърът на „Болярово“.

В ход е изготвянето на цялостен проект за воден цикъл на Хасково, който включва и вашия квартал. Този проект обаче е много сложен и скъп. Може би ще излезе 100 милиона лева. Тези пари ще дойдат от европейските фондове, защото нашия бюджет няма как да се справи с такава инвестиция. Затова сега е важно ние да продължим да работим по Асоциацията ВиК Хасково, за да сме готови да реализираме водния цикъл и да решим веднъж завинаги проблема с водоснабдяването на Хасково и в частност на Болярово, обясни водачът на листата на ГЕРБ Делян Добрев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button