Любопитно

Записват за Алеята на новия живот в Димитровград

Родителите на деца, родени в периода от 10 март 2016 г. до 10 февруари 2017 г. от днес могат да подадат заявление за участие в екологичната инициатива „Алея на новия живот“, съобщават от пресслужбата на община Димитровград.

Идеята е родителите и близките на децата, родени през предходната година, да могат да засадят декоративни дръвчета на своите рожби. Инициативата на община Димитровград се провежда за седма поредна година.

Новото сега е, че общината ще предостави възможност на родителите сами да изберат подходящо място за засаждане на декоративното дръвче на своето дете, за да могат да полагат грижи за неговото израстване. Те могат да направят това в собствено дворно място или в междублоково пространство, съобразено с екстериорното озеленяване на общината или в парк „Марица“.

Желаещите да участват в залесяването могат да заявят това на гише № 6 в общинския център за административни услуги на община Димитровград до 30 март. Формуляр на заявление за участие може да изтеглите и от сайта на община Димитровград.

Засаждането и получаването на дръвчетата ще се състои на 9 април от 10 часа в димитровградския парк „Марица”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button