Сключват договори за санирането на блокове за 25,5 млн. лв. в Хасково

Хасково
Саниране

Община Хасково е получила разрешение от Министерството на регионалното развитие и благоустройството да сключи договори с изпълнители на саниране на блокове за близо 25,5 милиона лева, съобщават от кметството.

Това се е случило в отговор на изпратените от общината три писма до МРРБ с настояване да бъде разрешено подписването на договорите с фирмите, защото финасовият ресурс за тях е осигурен още с първия един милиард лева по програмата, приключили са всички процедури преди строителството.

В късния следобед вчера от МРРБ са уведомили общината, че има наличен финансов ресурс за сключването на договорите на обща стойност 25 477 163 лв. Наличието на сумата е потвърдено и от Българската банка за развитие, която извършва плащанията по програмата.

Договори с изпълнители на ремонтите ще бъдат сключени за блоковете с адреси:

ул. “Дунав” №15, вх. А и вх. Б
бул. “В.Левски” №32, вх. А, Б, В
ж.к. “Орфей”, бл. 2
ж.к. “Орфей”, бл. 21
ул. “Трайчо Китанчев” 14
ж.к. “Бадема”, бл. 6
ж.к. “Бадема”, бл. 24
ул. “Видин” №9
ул. “Сливница” №14-18
ж.к. “Бадема”, бл.2
ж.к. “Бадема”, бл.10
ж.к. “Бадема”, бл.19
ж.к. “Бадема”, бл.20
ж.к. “Бадема”, бл.22
ж.к. “Бадема”, бл.35 А, Б, В
ж.к. “Орфей”, бл.11
ж.к. “Орфей”, бл.13
ж.к. “Орфей”, бл.15
ж.к. “Орфей”, бл.27 Б
ул. “Акация” №13
ул. “Г. Кирков” №88-96
ул. “Гоце Делчев” №24-30
ул. “Липа” №49-51
ул. “Червена стена” №15
ул. “Червена стена” №7
ул. “Червена стена” №11
ул. “Червена стена” №13
ул. “Червена стена” №9

Осигурени са средства и за ремонтните работи на блокове, които са кандидатствали по програма “Енергийно обновяване на българските домове” с финансиране от ЕС, която бе приравнена с Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.
Това са сгради с адреси ул. “Асен Златаров” 7, ул. “Драгоман” 31-33, “Бадема 23, вх Б, ул. “Георги Кирков” – 39-49, вх В, ул. “Първи май” 9 Б.

Има разрешение от МРРБ и за сключване на договори за строителен надзор на блоковете с адреси бул. “В. Левски” 26, “Бадема” 15, “Стара планина” 53-55, “Стара планина” 45-51, вх. А и Б, “Атон” 6-14, “Мадара” 13 А, ул. “Бенковски” 24-32 и ул. “Оборище” 48. Това са блокове за които също има проведена обществена поръчка за избор на фирма изпълнител на строителните работи но резултатите се обжалват в КЗК. Договорите за тях ще бъдат сключени след излизане на решение на комисията.

Още новини

loading...

27 коментара

 • Санирането не е безплатно. Всички българи солидарно ще връщат заема за това т.нар. саниране – даже и тези, чиито сгради няма да се санират никога. Откъде накъде всички ще плащат за няколко блока и за облагородяване на чужда собственост? Абсолютна безсмислица е това боядисване на блоковете.

  • “Еко Традекс Груп” АД е обновила до момента 6 блока и е получила над 4.8 млн. лв. Хасковската фирма е собственост на Тенчо Христов Лилянов, Даниел Руменов Гаргов и Тодорка Иванова Минева. Спечелила е търгове в Харманли, Димитровград, Свиленград, Симеоновград и Любимец. Собствениците на компанията имат разнороден бизнес – от хлебопроизводство през казина до сметосъбирането в Смолян.

 • МНОГО СИ ПРАВ С ДАНЪЦИТЕ НА ВСИЧКИ ЩЕ СЕ САНИРА НА НЯКОИ. НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА КОЯТО ДА ПЪЛНИ ХАЗНАТА САМО ОТ ДАНЪЦИ.КАК ГОДИНИ НАРЕД НЕК ПРОДАВАШЕ ДИРЕКТНО НА КРАЙНИЯ ПОТРЕБИТЕЛ А СЕГА ПРОДАВА НА ЕВН А ТЕ НА МЕН КАКВО ПЕЧЕЛИ ДЪРЖАВАТА -ЩЕ ВИ КАЖА ПЪРВА НАГРАДА К..Р С БРАДА А ЕВН ПЕЧАТАТ ПАРИ ТАКА Е И С МНОГО ДРУГИ НЕЩА Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА

  • гр. Хасково бул. В.Левски бл.30 1 045 515.85 лв.
   гр.Хасково, ж.к. Орфей , бл.6 1 351 871.63 лв.
   гр. Хасково, ж.к. Орфей бл.14, 1 487 576.52 лв.

 • санирате блоковете в орфей, ама няма да дойдете да санирате блоковете в центъра

 • Програмата предвижда вкюлчавенето и на еднофамилните домове в нея. Пари са предвидени за всички на различни етапи. Целта беше да се санират първо най- старите панелки следват тухлените кооперациите и еднофамилните. Да парите са от бюджета на държавата но това са най-разумно похарчените средтва- директно за домовете на хората

  • Взетите от всички пари работещи пари по тази програма са по 1000 лева на зает в реалната икономика. С тия пари можеше да има необлагаем минимум и хората да ги похарчат съответно нуждите си. А не за лепене със стиропор , от които фирмите на властимащите да усвоят едни пари.

 • До анонимен- ако си бяха ГЕРБ на власт предвиждаха тази година .В програмата да се вкючат и тухлените бокове, такива каквито са в центъра на Хасково. Каквото направи ГЕРБ до тука това е .. тези дори имаха намерение да я спрат но се уплашиха че хората които да сега спазваха точките на програмата и очакват да ги санират и знаят че имат пари за саниране с договори с банката още от 2015 година могат да избухнат с един свестен протест на жълтите павета ..затова разписаха според мен
  Ако ГЕРБ спечели съм убеден че ще тръгнат и тухлените в хасково вече има сдружения и на тухлени блокове и на кооперации

  • С последното постановление на кабинета Борисов програмата е спряна. За сега само 2022 блока ще се санират.

  • Що не вземеш да се шибаш с една пръчка,да се шибаш,да се шибаш.С чужда пита помен не се прави.
   А герберастите ще санират килиите на панделата само че отвътре…

 • По добре герб да не са на влас че то пари в държавата от тяхното крадене не остана пък камули и да санират.само лъжат предизборно

  • Абе прост малоумник, първо се научи да пишеш и след това давай акъл. Червен тирол.

 • Просто се чудя на тъпотията на някои хора!Как може да се оплакваш,когато се прави нещо ново и красиво и нещо от полза за хората?

 • Това, което се прави в момента не е никакво саниране. Това е едно красиво опаковане отвън и …… дотам. Никой не се занимава с конструкцията, с ръждясалите сглобки и износените елементи по панела.
  Оставям настрана въпроса, че всички плащаме за благото на шепа хора. Не може и не е нормално аз да плащам на бай Иван комшията да санират жилището а отделно от това да тегля кредит да си направя саниране на моята къща. Но, както и да е, всеки има глава на раменете и решава кое е правилно и кое не и за кого да гласува!

  • Блока си е ваш. Наемете си конструктор,направете си проект,разпускате си панелите и си направете заварките наново. Никой не ви спира.

   • Не четеш ли , човека е писал, че живее в къща. ти ли ще му платиш кредита, ти, който цял живот си мизерствал и си чакал държавата да ти оправи апартамента, че и безплатно. Мерси, от такива хора акъл не искам.

 • Чудесно, че санират блоковете а няма ли да асфалатират улиците на Кенана? И ние плащаме данъци като всички останали а нямаме пътища нито канализация.Срамота живеем в 21век

 • Къде е тази местност Кенана,че да се асфалтирва там.Първо си направете пътища,а после питайте за асфалт.

 • АНОНИМЕНВероятно живееш на КЕНАНА значи си добре със средствата за живеене ОПРАВЯЙ се САМ Асфалтирай си улиците и си прави канализация за собствена сметка докато нас бедните ни САНИРАТ Ако пък не можеш търси ДЕЛЯНЧО и ДЯДО ти ДОБРИ ЕВГЕНИЯ и МИЛЕНА

 • Браво на ГЕРБ! Каквото кажат правят го. БСП не може да ги спре, защото хората не са глупави и няма да ги изберат. Дела трябват, не само големите приказките на Курнелия Нинова, която не спира да плаши гаргите.

 • УУ че много глупости изписахте за санирането. Аз живея на ул Г-Кирков в санирания вход, кандидатствахме по европейската програма три години въртя документи. Правителството на ГЕРБ ни върна парите които бяхме събрали от съседите и ни направиха входа. СУПЕР ДОВОЛНИ СМЕ!!! Живея на последен етаж до миналата зима не можех да се оттърва от течове и мухъл. Сега няма помен от тях. Сметките за ток паднаха наполовина!!! В тая люта зима която имахме плащам по 80 лева на месец ток, миналата година която беше по-топла имах сметки по 160 лева

 • И ние така Ние живеем пък на Г Свирков Кандидатствахме удобриха ни и като засанираха та по цяло денонощие сега и вода тече в кухнята и блока се люлее и мухъл има За ток да не говорим ако има слънце е топло ако ли не адски студ Но се радваме че пълним ДЖОБОВЕТЕ на БОЙКО ЦЕЦО ЛИЛИТО ТЕНЧО ЛИЛЯНОВ ВЕЛИЧКСО МИНЕВ Д ГАРГОВ и прочие ТАРИКАТИ

 • Като гледам как е саниран блока от снимката е видно,че строителя гледа да замаже работата за сметка на по голяма печалба! Вижте как климатиците не са скрити и подредени и как е боядисан! В бадема хвърлят боклуци от тавана и падат по улуцата.Всичко е да се открадат едни пари.Който изпълнител се облажил ,облажил. След 2 години картинката ще е трагична с толкова качествено изпълнение.Липса на качествен контрол!

 • Журналистите като сте толкова пекани защо не напишете статия КОЙ санира в Хасково

 • Ще ти кажа –фирми на Тянката Лилянов Даниелчо Гаргов Величко Минев със съдействието и протекцията на Делянчо ДОБРИЯ

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.