57 учители в пенсионна възраст преподават в Хасковско

Хасково
Образование

57 учители в пенсионна възраст преподават в училищата и детските градини в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Толкова са и преподавателите в региона без учителска правоспособност, като част от тях сега учат за това.

Преподавателите в училищата в Хасковска област са общо 2294. Началните учители са 488, в гимназиален етап са 636, прогимназиален – 499, с предучилищна степен – 35, външните лектори са 40, от които трима са в пенсионна възраст.

От РУО-Хасково допълниха, че все още в региона няма криза за учители и на фона на страната областта е много добре кадрово обезпечена.

Още новини

loading...

43 коментара

 • Защо учителите не искат вече да са учители?
  Нека да вземем за пример едно средно /статистическо/ училище в града.
  Това училище си има например директорка – да си представим, че тя няма твърде опит в системата на образованието , нито в преподаването и работата с учениците, а като директор почти никакъв – примерно предишно назначение по приятелска линия, на директорско място, което не е успяла да защити не е съществен трудов опит. Затова пък представете си например, че тази директорка успява да излезе с едни гърди напред в регионалната надпревара за директорския пост. И бива назначена. Какво да си представим за училището – това може да бъде например училище с традиции, с име, с история и често давано за пример по медии.
  Я сега да си представим какво се случва в това средно /статистическо/ училище в града. Най-вероятно първата работа на тази директорка ще бъде да започне чистка сред досегашните кадри – всеки добър мениджър се заобикаля с хора, на които вярва. Дали това ще сработи – това все пак е средно /статистическо/ училище, а не бизнес компания. И как, представете си, ще бъде извършена тази чистка на кадри – явно, скрито, търпеливо насочвайки хората да си ходят, чрез груби методи и тормоз, чрез сила – един директор може всичко да приложи, след като няма задръжки, а само амбиции. Ако си представим, че тази хипотетична директорка има големи амбиции, не търпи чужди мнения, управлява със здрава ръка, и очаква всички да и се кланят, да приемат идеите й и да нямат различно мнение.
  Да предположим, че всичко върви в посоката и по начин, които е решила тази директорка. Например – успяла е да си назначи свои хора за заместнички, подменила е администрацията в голяма степен, назначила е много нови кадри, включително близки, приятелки, ВИП личности, приближени до някого и е разширила дейността на училището.
  Какво би се получило на практика след време – ами резултата би приличал на „колектив“ във колектива. След известно време сред персонала в това училище двойният стандарт на хипотетичната директорка би довел до напрежение, дрязги и открити конфликти. Хипотетичните служители биха били недоволни от откритата близост, която директорката демонстрира към определени хора – да се толерира незнанието им, закъснението при крайни срокове, изпълнението на поставени задачи символично, така че друг след тях да върши работата, избягване на дейности, които неса им приятни, оправдания с културни мероприятия, вместо да си гледат пряката работа – обучение и влизане в час.
  Можем да си представим дали е приемливо в един колектив към някои хора директорката да е винаги любезна, да приема личните им грижи присърце, да им разрешава да боледуват, да отсъстват от работа, да ходят по чужбина, да си почиват и т. В същото време с останалите тази хипотетична директорка да се държи зле – всеки разговор да се започва с критичен тон, да се вика и крещи, да се правят само забележки, да не се отдава необходимото уважение за труда, който всеки полага, да се отрича всичко направено до тук, хората да не получават полагаемото се човешко отношение, да нямат възможност да ползват нито болнични, нито отпуски. Да бъдат ощетявани финансово, за сметка на кръга от приближени. Май доста неща си представихме, макар че може и още.
  И в такъв случай, нашият хипотетичен пример на хипотетично средно /статистическо/ училище в града започва да прилича на филм на ужасите – работно място, гнездо на пепелянки, в което едно приближено до хипотетичната директорка малцинство управлява, създава нова реалност и правила. В тази нова реалност всичко се решава скрито-покрито, например докато групичката пуши, пие кафе, пазаруват заедно или си почиват от тежката работа. Да си представим, че това което се решава нито стига навреме до служителите, нито бива обяснено точно – но от тях все пак се иска да са готови веднага и напълно, без грешки и без мотане.
  За да бъде още по-заплетен хипотетичният ни пример можем да си представим, че периодично колектива бива събиран за да слуша „бисери“ от хипотетичната директорка – например на нея какво училище би и се искало да управлява, например как се дели колектива на „ние“ срещу „вие“, например след като …нещо си тя тогава … един куп заплахи. Нашата хипотетично директорка, за да е директорка не е овладяла нито умението да общува с хора, особено с нормален човешки тон, нито умението да ръководи колектив, нито умението да бъде обективна и принципна към всички.
  Затова не е учудващо, че в този напълно измислен пример когато тази хипотетична директорка усети собствените си методи на свой гръб – какво е да ти крещят, да ти тропат крак и тряскат врати тя трудно ще получи разбиране и подкрепа от тези хора, които е мачкала до сега по този начини. Разбира се, едни зависещи от директора хора винаги могат да бъдат принудени да извършат нещо в нейна полза.
  И така този наш хипотетичен пример с хипотетично средно /статистическо/ училище в града се превръща в неуспешен теоретичен експеримент, подчинен на общото статукво в държавата – връзки, бизнес, шуробаджанащина и купуване на всичко и всеки, щом има финансова възможност!
  Учителите вече се превръщат в изчезващ вид при тези условия.

 • Ако това горе го е писала учителка, значи някой напълно психясал човек учи децата ни!

 • открай време те са едно силно надценено племе-единици са учителите със призвание, от личен опит мога да кажа че съм имал 3-4 учители, другите са били случайни, хора работещи без грам желание, психясали, със самочуствие на мегаломани и откровени идиоти, но това е положението и децата ни трябва да минат през това или да си ги обучаваме сами-а факта че има толко пенсионери е резултат от липсата на кадри както и липсата на желание на младите да се превърнат в идиоти като станат учители-това е-лека нощ

 • Само 35 предучилищна в цялата област?! Че то само в една градина има толкова учителки. Сметките нещо грешни бе инфо.

 • Докога ще има листа на работещите учители,откъдето ги викат за работа, а не те вписват вътре ако не си работил?Кога пенсионираните ще отстъпят на младите?Нали годините за пенсия са много?

 • Работещи учители в пенсионна възраст могат да бъдат само хора с големи връзки. Редови учител няма кой да го остави на работа, даже ги пенсионират предварително, поради липса на деца. Пенсиите са ниски, затова връзкарите се натискат на местата си докато могат. Все пак има срам някакъв в РУО и пенсионираха повечето директори и пом.директори в пенсионна възраст, след подтикване от страна на МСН, разбира се, иначе изобщо нямаше да се сетят, че така е редно. Остана в Хасково само една Наска, дето продължава да е началник в ОУО, но това не е по липса на кадри, а по грандомания и големи връзки от всякакъв род, най-вече интимни. Така стават работите на много места и не само в Хасково, но в този случай тук нещата са нетърпими от години. От никъде не се вземат мерки, защото властта в просветата е окупирана отдавна от подобни хора – началници докато вземат пенсия, а пък такива като Наска, докато могат да ходят. Панайотов си командва задкулисно РУО, а той е приятел на Колев. Закон има за обикновените хора, за “необикновените” като Насето – НЯМА. Тя е ВЕЛИКА И ВЕЧНА. НЕУТОЛИМ ГЛАД ЗА ПАРИ И СЛАВА , А ГЬОНСУРАТЛЪК В ИЗЛИШЪК.

 • ДИМИТРИЙКА ДИМИТРОВА/ 66 ГОДИШНА/ – ПЕНСИОНИРАНАТА ШЕФКА НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ, ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ КАТО ПЕДАГОГ В 15 та ГРАДИНА С 1000 ЛЕВА ЗАПЛАТА !!!
  НЕКА СТОЯТ МЛАДИТЕ КАДРИ БЕЗ РАБОТА И БЕЗ ХЛЯБ!
  ВАЖНО Е ТЯ ДА Е СИТА.

 • Уважаеми колеги-учители и родители/само такива са заинтересовани от подобни статии/не откривам топлата вода като казвам,че проблемите в у-ще са много,много сериозни.За съжаление болшинството учители са смачкани от алчни и амбициозни директори,РУО се ръководи от страхливци и нагаждачи,МОН и различните управляващи не правят нищо да решат проблемите,макар,че много ясно ги виждат.Знам,че звучи песимистично,но това накратко е мнението ми,а мисля,че разумните хора са съгласни с мен.Някой има интерес да бъде така.Жалко за нас,българите!Циганите/новите турци/не ги мисля-те се оправят.БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!Какво друго ни остава?!

 • Пълна лъжа! Познавам поне 20 учители, млади и работоспособни, които от години чакат някой пенсионер да благоволи да им освободи мястото си. Защо не се обявяват местата, заемани от пенсионери и при кандидатстване на млад кадър, да се освободи мястото. Стига с тези фалшиви тревоги!

 • Няма криза за учители в Хасково. Напротив. Младите чакат някъде нещо до се освободи, но старите акули са се закотвили и не дават нов кадър да проникне. В ОУО само със супер връзки назначават от години. Там редовите са малко. Просто заварено положение от години. Все е с някаква протекция идват. Натискат Колев да назначава останали без работа съкратени шефове, защото нали знаете – шеф без работа не седи. Устройване, докато му намерят нов началнически пост или докато дочака пенсия. Що началници са минали през това общежитие…нямат брой и чет. Правят постоянно такива услуги, затова и прословутата Наска си седи там началник необезпокоявана от никой. Клати си краката и си фантазира, че е гениална и всички й дължат почести. Отдавна навърши години за пенсия, но не я пипат. Срам голям. Толкова млади стоят без работа, а такива като нея блокират местата за тях. РУО са част от играта, за да се случват такива безобразия. Не с дни, а с години се пише по този въпрос, но на тях не им пука. От едното ухо влязло, от другото излязло. А в повечето случаи даже и не влиза. То иначе някакъв резултат щеше да има. Представяте ли си, че дори несваляемия Батимов пенсионираха, а Наска – не. Разхожда се като принцеса из града/работа нали няма/ и само от снимка в снимка. Само снимки си прави. Уж заради децата, ама все тя на баша. Големи връзки голяма работа. Безочливи хора. Ама все ще дойде Видовден и за тях. Чакаме с години закона и за такива да се задейства. Няма ли да сложат някой нормален шеф на РУО, че да разчисти поне тези авгиеви обори.

  • ДИМИТРИЯ ДИМИТРОВА/ 66 ГОДИШНА/ – ПЕНСИОНИРАНАТА ШЕФКА НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ, ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ КАТО ПЕДАГОГ В 15 та ГРАДИНА С 1000 ЛЕВА ЗАПЛАТА !!!
   НЕКА СТОЯТ МЛАДИТЕ КАДРИ БЕЗ РАБОТА И БЕЗ ХЛЯБ!
   ВАЖНО Е ТЯ ДА Е СИТА.

 • Повечето хора са убедени,че доброто образование осигорява по добър начин на живот.Но има и семеиства вкоито и двамата рнодители са със висше образование но живеят в лишения.

  • Докторе, как си получил диплома като правиш елементарни правописни грешки?

 • А една друга бясна директорка кога ще я махнете от поста директор на училище. Вече много станаха провиненията и. Тая ако има срам вече сама да си е тръгнала – не вижда ли, че никой не я иска. Расипа колектива тази проста женица, при това не е първото място, на което са пропищели от нея. Сценарият винаги е един и това същество се превръща в най-мразеното и непоносимо сред хората. Но изглежда няма толкова акъл, че да се оттегли, преди напълно да е станала за смях и ризил! Това не е малкото провинциално градче от което идва!

 • Божеееее,явно даскалите в Хюстьн тотално са изтрещяли,сьдейки по писаниците в хюстьнските сайтове. При ГРОБ градьт вьрви кьм пропаст.

 • Само едно уточнение в случая. Простотиите не са сготвени от ГЕРБ, а от стария кмет Г.Иванов, който си е бил винаги в комбина с всички, дето могат да му служат. Съученик е на непенсионираната началничка Наска от общежитието и затова винаги я крепеше. А Панайотов си е едно недоразумение. Той смени всички партии и просто връзките му го държат в РУО. И защото от години се подвизава там, подмолно командва с “меки мерки” всички. А Насето умее да използува всичко, което мърда. Обвърза се с Колев и го държи здраво, не го пуска. Пък Колев е приятел на Панайотов. Тъй си вървят нещата от много години. Затова и Наска не е пенсионерка, макар че отдавна е навършила години за пенсия. За нея се прави всичко възможно и невъзможно, само да продължи да си седи на мекия стол, да взема много пари, без да върши никаква работа, освен да си прави снимки, за да се показва. Големите й мераци за награди я тресат здраво. Такова чудо рядко се ражда на света. Като не работиш нищо съществено, няма как да не си измисляш глупости, на които никой не вярва. Хората най-сетне чакат някой да реши да я издуха там, където й е мястото – ПРИ ПЕНСИОНЕРИТЕ. Тя ще е между малкото богати пенсионери в образованието. Пенсионер да не си, особено учител. Жалка работа. НАСКЕ, НАСКЕ…ЗАСРАМИ СЕ НАЙ-СЕТНЕ,БЕ!

 • ДИМИТРИЯ ДИМИТРОВА/ 66 ГОДИШНА/ – ПЕНСИОНЕРКА, БИВША ШЕФКА НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ,
  ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ КАТО ПЕДАГОГ В 15 та ГРАДИНА С 1000 ЛЕВА ЗАПЛАТА !!!
  НЕКА СТОЯТ МЛАДИТЕ КАДРИ БЕЗ РАБОТА И БЕЗ ХЛЯБ!
  ВАЖНО Е ТЯ ДА Е СИТА.

 • Пука й на Наска от вашите писаници! Пука му на РУО, че показвате игрите им! Пука му на Панайотов от казаното за него. И той си седи необезпокояван на завет и си взема големите пари. ТАКИВА КАТО НАСКА от ОБЩЕЖИТИЕТО НАПРАВО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗРИНАТ, ЗА ДА ИМА МЯСТО ЗА МЛАДИ КАДРИ, НЕОБРЕМЕНЕНИ СЪС СТАРИ НАВИЦИ! Какво ги пазите тези храненици на държавата. Не се наядоха, не се накрадоха, не им омръзна да седят на първия ред. Аман от некадърна, ама поврътлива НАСКА!

 • Грандоман и готован си е Насето от общежитието. Ще извади душицата на всеки, който се опита да попречи на нейното величие. Що хора изпосъкрати от ОУО…чет и брой нямат. Само че резила й лъсна и вече няма кой да й вярва на малоумните измишльотини. Да видим с какво ще подкупи следващите властници, за да не я пенсионират тая алчна жена. Панайотов, стига си я пазил тая никаквица. Голямото излагане с Колев продължава вече с години. Цял град ги знае и им се смее, Само РУО се прави на ни лук ял, ни лук мирисал. Стига вече, бе. Всички ли ходите на хотел в ОУО. Хем близо, хем безплатно, хем комфортно. Не ви е срам нито от хората, нито от децата.

 • СТИГА С ТАЯ НАСКА ,БЕ. ОЩЕ ЛИ НЕ СА Я ПЕНСИОНИРАЛИ ТАЯ ФЛЬОРЦА. ДОКОГА ШЕ ЯДЕ НАРОДНА ПАРА И ЩЕ СИ ВЪРТИ ОПАШКАТА ОКОЛО КОЛЕВ, А РУО ЩЕ СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ ЗА БАКИИТЕ В ОБЩЕЖИТИЕТО.

 • ОУО общежитие ли е или еб.лник? Аман от вашта Наска! Какви шефове назначила… какви шефове изчу.ала? Пък вий колко сте угнетени!

 • В ОУО май е много весело. Хи-хи-хи! Ха-ха-ха! Големи майтапи с тая Наска. Развеселявате сайта. Хайде още нещо пикантно за тая мъжемелачка – началник!

 • Хайде де, чакаме! Давай направо- без недомоьвки! Кажи кой началнк идва тайно в ОУО , да ближе мед. Хахахаха Е.а ти селските прьчки – и Наски и тези дето я подпират и тези дето ги урежда и тези дето я ч.кат!!! Хахахаха.

 • Като всички коментари заставам категорично зад решението на Москов за психотестове на учителите . И ако има начин не бих желала детето ми да бъде изучавано от незадоволени емоционално ,социално и др. вид учители. Спрете се ставате смешни!!!! Седнете и работете не надничайте в чуждата паница . Ако всеки си вършеше работата за която отговаря нивото на учениците нямаше да е плачевно до неграмотност. Колкото и да не ви се вярва мили учители сами сте си виновни за мнението на обществото защото с държанието си, поведението си вие подронвате авторитета на учителя а къде остана достойнството ви на човек ,който трябва да е пример за подражание….нямам желание да изброявам поименно учители как се държат и какъв каруцарски език използват .Била съм свидетел на велика българичка ,която не знае какво е книжовен български език. А за детските учителки какво да кажа….учителка ,която нарича децата мърла…малък идиот ,пикла и още красноречиви епитети… смяташ ли ,че мястото ви е в детските градини…..за лелите в градините да споменавам ли как се държат с децата на ден по колко пъти отнасят шамари за щяло и нещяло. СМЯТАМ ЗА СЪВСЕМ НОРМАЛНО НАЪ НАКРАЯ ДА ИМА ЯСНИ ПРАВИЛА И КОНКУРС ЗА ЗАЕМАНЕ НА ВСЯКО ПЕДАГОГИЧЕСКО И НЕПЕДАГОГИЧЕСКО МЯСТО …..!!!!! АКО ИМАШ КАПАЦИТЕТ ЩЕ РАБОТИШ АКО НЕ ПРОСТО ЩЕ ПРЕСТАНЕШ С БОЛНИТЕ АМБИЦИИ ,ЧЕ СИ ВЕЛИК УЧИТЕЛ И НЕЗАМЕНИМ.

 • Уважаема Пипи, за да се промени нещо в образователната система и по детските градини първо трябва родителите да поемат отговорността за възпитанието на децата си. Не може децата да слушат в къщи какви недостойни, мърляви, непочтени и некадърни хора са учителите, пък после да ги уважават, да внимават в час и да учат уроци и пишат домашни. Всичко започва с първите пет години от живота на човека. Ако в този период детето не е получило нагледен пример за нормално поведение, за комуникация, за подкрепа в семейството, за ДИСЦИПЛИНА и не е научено, че има задължения и неща, които е редно да се връшат въпреки, че не са приятни – ТОГАВА в която и градина или училище да го оставиш – това дете вече не може да приеме реда, дисциплината и задълженията си. Не е вярно, че разглезените деца са богаташки – такива са всички, онези, които не са научени да слушат възрастните, да спазват правила, дори такива, които са важни за здравето им. Такива деца, особено по -големите ученици приемат всичко за позволено, за игра, мислят се за недосегаеми и не наказауми, което по-често им се внушава от вас родителите, те не уважават никого и нищо. Винаги с телефон в ръка, заболи поглед и в час, и в корида, и по стълбите, и когато пресичат, и когато са в тоалетната и знам ли още кога. ТОТАЛНО ПОГРЕШНО Е МНЕНИЕТО, ЧЕ РОДИТЕЛЯТ НЯМА НИКАКВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ВЪЗПИТАНИЕТО НА ДЕЦАТА СИ – АМИ ТО НАЛИ В УЧИЛИЩЕ СА ПЕДАГОЗИ, ТОВА СА УЧИЛИ, ТОВА ИМ Е РАБОТАТА – ТЕ ТРЯБВА ДА СЕ БОРЯТ С ВСИЧКО ОНОВА, ЗА КОЕТО РОДИТЕЛИТЕ НЯМАТ ВРЕМЕ, ИНТЕРЕС ИЛИ ЖЕЛАНИЕ ДА ПОГЛЕДНАТ СОБСТВЕНОТО СИ ДЕТЕ. Затова социалните мрежи са пълни с обиди, клюки, неприлични снимки и нецензурирани коментари от подрастващи – защото всеки един от тях е с телефон за 500-до 1000 лв. Но иначе учениците нямат пари да си купят учебник или тетрадка. Нямат навика да стават навреме за първи час, нямат никакви навици да спазват някакви правила в училище. Не могат да мълчат по време на час, а могат само да размахват същите тези телефони и да заплашват учители, нямат навика вече дори да слушат когато им се прави забележка или им се говори за даден проблем – просто игнорират всичко и всеки, заболи поглед в своите телефони. Уважаеми родители, като е така приберете си децата в къщи да се обучават на телефоните. Но не искайте после да им се дават изпити, да им се пишат високи оценки и да им се подаряват дипломи. Защото не ги заслужават. Има си задължения в училище, и когато ученикът си изпълнява задълженията, тогава може да има претенции за работата на училители или за отношението. СПРЕТЕ ПЪРВО ДА СИ ТЪРСИТЕ ПРАВАТА БЕЗ ДА СТЕ НАЯСНО КОЛКО ОТГОВОРНОСТИ ИМАТЕ И КАКВО МОЖЕ И НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ В УЧИЛИЩЕ. ЗАЩОТО В КЪЩИ ГИ ОСТАВЯТЕ БЕЗНАКАЗАНО ДА ПРАВЯТ КАКВОТО ИСКАТ, ДА ОТГОВАРЯТ НА ВАС САМИТЕ КАКТО ИСКАТ И ДА ГОВОРЯТ С НЕЦЕНЗУРИРАНИ ИЗРАЗИ – ЗАТОВА НЯМА НИКАКЪВ РЕД И ОПРАВИЯ. И ВИНАТА НЕ Е В УЧИТЕЛИТЕ, ЧИЯТО ОСНОВНА РАБОТА Е ДА ГИ УЧАТ, А НЕ ДА ГИ ОЗЪПТЯВАТ!

 • То от такива началнички като Наска, дето не иска да се пенсионира, макар че от много години прескочи възрастта за пенсия, къде ще има място за млади кадри. Тя си мисли, че е единствения ценен кадър в общежитието, а всички други са некадърници. Двамата с Коев само плашат със съкращения и държат всички в постоянен стрес. Освободиха се от толкова много хора, за да сне им се пречи на далаверите. Наска знае как да се натиска на началници. Ама и Панайотов какви ги върши от години. Блатото трябва да се прочисти най-сетне. Наска да си ходи в пенсия. Стига само се е снимала как работи. То това й е май само работата – да се пъчи, да се снима, да интригантства и да си дава вид, че нещо прави, докато се разхожда между кабинета си и този на шефа. Това го може най-добре. Затова 20 години не я помръдват от креслото и взима винаги най-много пари. Няма друга такава служба в Хасково – много пари срещу клатене на краката. ПЕНСИОНИРАЙТЕ ГО НАЙ-СЕТНЕ ТОВА ЧУДО НА ЧУДЕСАТА. НЕКА НАЙ-ПОСЛЕ ДА СЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ И НА МЛАД ЧОВЕК ДА РАБОТИ.

 • А оная невменяемата директорка от първия пример кога ще я разкарате – колко още нарушения трябва да направи. Какво чакате от РУО – да цъфне училището по новинините със сандални видеоклипове на крясъците на директорката и със отношението й към колектива или направо да ви се спретне една скрита камера в РУО какви ги нагласяте с тая далавераджийка селянка. Или си иската и вие голяма проверка от МОН на дейността и вашите грешки – дали ще ви е камфортно да се държат надуто и нагло с вас както вие го правите тенденциозно. Никоя директорка не е несменяема, нито пък екпертите в РУО. Има видов ден за всички, които позволяват толкова несправедливи и нечовешки неща да се вършат от тази конкретна директорка.

 • Нередностите в ОУО са от години но РУО ги крепи. Несменяемата пенсионерка Наска е единствена в град Хасково. Другите най-сетне ги шкартираха, по закон разбира се. Но тази нахална баба Цола си седи на стола, защото е окупирала и Колев, и РУО, и медиите, и общината, и всичко, за което се сетите. Действа като октопод. Хване ли, държи здраво и не пуска. Няма ли пенсиониране за тая жена бе. Хайде, назначете някой млад човек най-сетне. Ще векува ли тая смукачка.

 • СПРЕТЕ Я НАЙ-СЕТНЕ ТАЯ НАСКА БЕ. сТИГА С ТАЯ НАГЛА НЕПЕНСИОНИРАНА ПЕНСИОНЕРКА. НЕ СЕ ЛИ ОБОГАТИ ДОСТАТЪЧНО НА ГЪБА НА УЧИТЕЛИТЕ.

 • Това е ЖЕНАТА ВАМП. Никой не може да спре някой, който спи с властта. Общежитието се затрива, Наска не. Това сигурно е единствената богата жена в образованието, дето не спря да смучи отвсякъде и да се пъчи на снимки като “герой на социалистическия труд”. Те парите само на такива като нея ги раздават. Пенсионирайте го тоя динозавър, бе. Стига вее.

 • Тя Наска докато не започнат да й викат официално БАБА НАСКА, няма да се пенсионира. Тя ще става БАБА МИЛИОНЕРКА. КУ-КУ! КУ-КУ! КУ-КУ! Тя и без туй изкука.

 • А баба Яжка с цъдките и злобното личице кога ще я разкарат и нея. Колко още да чакаме. То се видя, че с пари всичко се купува – само не и уважение. Колкото и да се натиска тая бизнесменка, повече всенародна любов няма да получи. Тя и тази и е в излишък. Нещо много се е разчувствала напоследък – не и харесва на жената да и се крещи – ама тя може на други. Не и харесва да я одумват – ама тя другите може. Иска да не я закачат като си има лични проблеми – ама тя другите може винаги да ги закача и да им анализира проблемите! Иска да ползва отпуск и болнични, ама другите не могат, без да са от кръга на подмазвачките! Иска да не и създават напрежение и стрес – ама тя на други може да го прави. Ами къде е справедливото отношение в този случай.

 • Тя и началничката Наска обича подмазването, особено по празниците. Най-щастлива е, когато й поднасят подаръци. Обаче не харесва каквото и да е, а само ботикови стоки, като за голям началник. На хората отдавна им писна, но няма как…търпят и чакат най-после да дойде края на тия циркове. А дано РУО се събуди че Колев и Панайотов сладко си поспиват, че се и подсмиват. На чужд гръб. Аман от самовлюбени пенсионери.

 • Аман от самовлюбени директорки парашутистки, спуснати наготово на поста. Е и като я спуснаха тази директорка парашутистка какво постигна за няколко години тиранично управление – расипа колектива на едно училище с традиции. Такава гавра с работата на хора, със човешките съдбо, с моралните норми и задръжки никога не е било. А интригите дето ги захвана госпожата още с назначението си – какво. От къде накъде започна тая бостанджийка още с първите дни да се заяжда с хората – как ги опозна, как разбра кой колко може, колко струва и колко е компетентен! По нечии приказки на приближени подмазвачки – винаги първи до всяка нова власт. А тя самата с претенции за достойнство и принципност колко думи издума зад гърбовете на хора, които не са и симпатични. Защо сега се чуди за климата, който създаде на това работно място. Всички нея гледат я – щом директорката плюе – и те плюят. Щом директорката крещи – и те крещят, щом директорката одумва – и те одумват, щом директорката си гледа далеверите – и те правят далавери и т.н. Това е модата. Образование няма – само дружески кръг от подмазвачки и подлоги.

 • Направо не мога да повярвам, че в Хасково може да има по-самовлюбен човек от Наска. Тя съвсем сериозно смята, че в ОУО няма друг човек, който повече от нея да работи. Грандоман, който е там само за пари и слава. И за клатене на краката, докато мисли за следващата глупост, дето задължително ще показва на снимки, където тя ще е на баша. Дай й на нея ухилено да се пъчи и й гледай сеира.

 • Дайте й на НАСКА да се показва и я оставете да се излага. Само търси сцена за изява и като почне…край няма. Снимки, филми, екскурзии, почивки…Все едно че много работи, че и трябва възстановяване от тежък и непосилен труд. Интригантка, дето се пъха навсякъде, ако има ползи от това. Прави се на защитник на каузи. Нейната единствена кауза са властта, парите и наградите. За тях по хората минава и не брои даже колко от тях е съсипала. Властолюбивата принцеса на Колев. Не се пенсионира, защото чака да я направят НОСИТЕЛ НА НОБЕЛОВА НАГРАДА. Ще се натиска до последно. Пари са това, вие какво си мислите. Само седи в тоя кабинет и мисли как да вгорчава живота на останалите. Тая пенсионерка ще е залепнала за стола в кабинета си, докато може. Докато Панайотов и Колев са там, няма кой да я пенсионира. Не спряха да се излагат от РУО. Няма друг непенсиониран началник в Хасково. Остана само НАСКА от ОУО. Подмина и Батимов. Аман от изкуфелници.

 • Такава е Наска. Готова е на всякакви мурафети за пари и награди. Само да не става въпрос за истинска работа. Тя истинската работа е за плебеите. Тя е друго тесто. Команди, уволнения, заплахи за наказания и какво ли не още. Който не е съгласен да се занимава с глупостите й..бие му .шута навън. Защото всъщност тя управлява ОУО. Колев е само за парлама. Да й играе по гайдата и да й осигурява комфорт. Кога най-сетне ще я пенсионират тая готованка. Отдавна навърши години за пенсия. Няма друг началник в Хасково, който да е навършил години и да си стои на поста. Тая жена закон не я ли лови, бе. Аман от такива. Младите стоят без работа у дома, заради такива готованки като Наска. Общежитието пропищя от нея. И кучетата в града я знаят вече. Само РУО се правят на глухи и слепи. Резил отвсякъде.

 • Няма насита на власт тая жена. Пенсионирайте я тая Наска най-сетне бе. Стига се е облагодетелствала като началник на ОУО. Остаря и не спира да се натиска.

 • ХАЙДЕ БЕ НАСКЕ, СТИГА ВЕЧЕ ВЛАСТ И ОБЛАГИ. СТИГА ФИЛМИ, В КОИТО САМО СЕ ХВАЛИШ. ПЕНСИОНИРАЙ СЕ ПО ЗАКОН. ХОРАТА ИСКАТ САМО ТОВА ОТ ТЕБЕ. СТИГА1 СТИГА1 СТИГА!!!!!

 • Абе Наска цял град я чака да се пенсионира, пък тя само снимки си прави и се чуди къде да се изтипоса, че да не би да се намери някой, дето да не знае за нейните подвизи. Усилена подготовка за поредното шоу. Ха-ха -ха…

 • Нали знаете, че Колев е човек на Панайотов, а Колев е изцяло под властта на своята благоверна Наска. Тя затова е единствения непенсиониран началник в околията. Госпожата винаги знае на кого да се натиска. Сега спокойно си чака двойното увеличение на учителлските заплати. На нея ще е тройно, а може и четворно, ако иде да се натиска и на новия министър. Нищо че той е за малко. Наска винаги намира начин. Нали това й е специалността. :))))))

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.