Хасково

34 искат да гласуват с подвижна урна, 35 – транспорт до секцията в Хасково

34 граждани с трайни увреждания са заявили желание до днес в община Хасково, че ще гласуват с подвижна избирателна кутия на парламентарния вот на 26 март, съобщават от кметството.

Срокът за подаване на заявленията за гласуване по този начин изтича днес според чл. 37, ал. 1 от Изборния кодекс. За да се гласува с подвижна избирателна кутия е необходимо да се подаде заявление по образец, и да се приложи копие от документ на ТЕЛК/НЕЛК.

Общината осигурява специализиран транспорт-микробус с падащ борд за хората, които желаят да гласуват в 79 СИК. Тя е пригодена за хора с увредено зрение или със затруднения в придвижването. СИК 79 се намира на булевард „България“ 164 в Клуба на инвалидите.

До днес заявки за превозване до секцията са дали 35 избиратели. Дежурни ще приемат заявки за транспортиране и в деня на изборите на телефон 038/590 164 и 0886500771

Пред СИК 79 ще са осигурени 3 паркоместа за автомобили.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button