Хасково

Отлагат церемонията „Социално отговорна компания – партньор на община“

Петата церемони по връчване на наградите-грамоти на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) за Хасковска област за „Социално отговорна компания – партньор на община“ ще бъде отложена с един месец, съобщи регионалният председател на КРИБ Стефан Димитров.

Освен традиционното връчване на наградите, тази година в церемонията ще вземе участие Петър Ганев от Института за пазарна икономика, който ще представи изследването „Регионални профили: показатели за развитие”. В него се предоставя обхватна информация за развитието на областите в страната. Чрез изготвянето на отделни профили за всяка област и допълването им с тематични анализи, изданието описва както икономическите, така и социалните аспекти на живота в регионите.

Гост ще бъде и Георги Стоев, управляващ партньор в Индустри Уоч – изследователска компания, която наблюдава общата икономическа динамика, политическите рискове и бизнес средата в България, за да предложи основа за по-добри инвестиционни решения. Той ще запознае гостите с Индустриална зона „Тракия“. Основен акцент в представянето на зоната е, че първоначално тя е създадена около Пловдив, но в последствие започва своето географско разширяване по двете магистрали – към пристанице Бургас и към Истанбул. С приобщаването на други общини и територии се увеличава потенциала за инвестиции.

В церемонията ще се включи и Нено Димов от Института за дясна политика. Основен акцент в представянето му ще бъде глобалната геополитика на света и Европа и отражението и на Балканите и у нас, обясни Димитров.

Традиционно събитието по връчването на наградите на КРИБ се провежда в края на март. Заради предизборната кампания и предстоящия вот, то ще се състои през април, допълни Димитров.

Инициативата се осъществява съвместно с ръководствата на всичките 11 общини от областта. Те номинират за наградата компании, които работят на тяхна територия и имат изключително голям социален принос в областта на развитието на корпоративната социална отговорност. На нея присъстват и представители на централното ръководство на КРИБ и експерти в различни области.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button