Любопитно

Млади певци с награди от „Орфеево изворче”

Мартин Дамянов и Ленко Дамянов от Харманли спечелиха сребърни медали на 17-ия национален детски фолклорен фестивал „Орфеево изворче” в Стара Загора.

В категория индивидуални изпълнители на народни песни бронзово отличие завоюва и Тейлър Станимирова, също от Харманли. С бронзов медал е и Донна Латева от музикалната школа при Военния клуб в Хасково, а Петър Шаков от Тополовград заслужи сребърен.

Група “Огнени ритми“ от хасковското ОУ „Н. Вапцаров“ се класира на второ място при вокалните камерни ансамбли.

Ивана Погосян от Хасково спечели първа награда на фестивала „Орфеево изворче“ в Стара Загора. Известната като – Тракийския славей от Любимец млада певица бе класирана на първо място сред над 120 участника в четвърта възрастова група – от 14 до 18 г.

17-годишната Ивана е родом от Любимец, но от няколко години живее със семейството си и в Хасково. Тя пее от дете народни песни, на девет години майка й Таня Полихронова я записва в школата по народно пеене на Жеко Ангелов в читалище „Братолюбие“ в Любимец.

Конкурсът се проведе под патронажа на кмета на община Стара Загора. Изявите на талантливи деца в областта на българското народно-песенно, инструментално и танцово изкуство бяха оценявани от именити творци, сред които популярните певици Бинка Добрева и Калинка Згурова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button