Хасково

С матура се влиза и право, ФСГ спаси кандидат-студентската борса

Традиционната кандидат-студентска борса се проведе в хасковското читалище „Заря“.

Този път не се явиха два от големите университети – Софийският „Св. Климент Охридски“ и Пловдивският „Паисий Хилендарски“. Представители на дошлите ВУЗ-ове се оплакаха, че на откриването е имало групичка от младежи и след това никакъв интерес към борсата.

Борса

От университетите отчетоха, че всяка година кандидат-студентите намаляват и борбата за тях става все по-голяма. Навсякъде се влиза с оценки от матури, а в Югозападния в Благоевград приемат и право с ДЗИ.

От хасковския Медицински филиал на Тракийския университет съобщиха, че тази година записвания за изпитите се извършват и при тях. За първа година в Медицинския ще се проведе изпит за медицина. Кандидатите ще работят по темата по биология на 1 април, когато ще е и тестът по биология за бакалавърските специалности на Тракийския университет.

Борса

Продължава приемът на документи за изпити за 38 университета в България. Шефката на Центъра за кандидат-студентска подготовка и информация в хасковското читалище “Заря” Димитрия Ночев съобщи за Haskovo.info, че най-активни на борсата днес са били абитуриентите от ФСГ „Атанас Буров“.

В центъра документи са подали около 50 зрелостници. Сред тях бяха Есра Мустафа и Мейрем Реджеб, които ще се дипломират в паралелка финансист и банково дело във ФСГ и искат да кандидатстват финанси в Икономическия във Варна.

Борса

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
И Мюмюн
И Мюмюн
20.03.2017 20:51 20:51

Ас съм абитуринат на Механото и ма приеха и в Габрово и в София за инженер в техническия у не вирусите. Много ни помогна г жа о Карадимова и другаря Драгиев.

интересно
интересно
20.03.2017 21:44 21:44
Отговор до  И Мюмюн

Другарят? Ха-хааа,не знаех,че абитуриенти още си говорят на „другари“.

извратен почитател
извратен почитател
21.03.2017 14:58 14:58

Юбре Механото и сополивата миризлива Дорина Карадимова ХА ХАХА

Back to top button