Хасково

6 фирми искат да ремонтират стадион „Хасково“

6 фирми са подали оферти по обществената поръчка за избор на изпълнител на ремонта на стадион „Хасково“, съобщават от кметството.

Офертите бяха отворени днес от комисия с председател зам.-кметът Велин Балкански в присъствие на представители на кандидатстващи фими. Предстои отварянето на ценовите оферти след установяване на подадената документация от фирмите.

Максималната стойност на поръчката не може да надвишава 595 469 лв.  От тях до 305 193 лв. са за ремонт на тревното покритие на стадион „Хасково“. 290 276 лв. са за изграждане на лекоатлетическа писта там.

Строителството се възлага във връзка с Договор за финансово подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения между Министерството на младежта и спорта и Община Хасково. Строителните дейности ще бъдат изпълнени във връзка с получено финансово подпомагане от Министерството на младежта и спорта на проектно предложение на общината.

Ремонт

Строително-ремонтните работи на официалния терен на стадион „Хасково“ обхващат оформяне на коренова зона, изпълнение на дренаж и автоматична поливна система. За целта ще се изпълнят изкопни работи, подравняване с лазерен грейдер на основата и последващото й уплътняване преди полагането на дренажните тръби. По оформянето на кореновата зона ще бъдат извършени: доставка, полагане и подравняване, както и уплътняване на същата с лазерен грейдер. Ще се достави професионално сертифициран спортен чим за интензивно натоварване. Същият ще бъде лазерно подрязан в момента на изваждане, с вградена ПВЦ мрежа за здравина. Ще се извърши и наторяване с разтворима гранулирана тор. Кореновата зона трябва да съдържа 75% селектиран пясък и 25% хумус и органични вещества.

Ще се изпълнени поливна система за тревната настилка, която включва полагане и монтиране на разпръсквачи, тръби и фасонни части, както и управление на поливната инсталация и изграждане на помпена станция. Предвижда се и доставка и монтаж на резервоар 20м3, вкл. автоматик при пълнене и свързващи звена.

Ремонт

Строително-монтажните работи по изграждането на лекоатлетическа писта обхваща: изкоп с дълбочина 30 см и извозване до депо и уплътнение на земното легло, доставка и полагане на трошено-каменна фракция и уплътняването й, доставка и полагане на асфалтобетон с едра зърнометрия с дебелина 4 см за основа, асфалтобетон с финна зърнометрия с дебелина 4 см за финиш, двуслойна лекоатлетическа настилка за бягане.

Лекоатлетическата писта трябва да е с обща дебелина 13,5 мм, включително долен еластичен каучуков слой, горен повърхностен слой от цветни EPDM гранули, положени върху равномерно разлят цветен полиуретан. Предвижда се още доставка и полагане на бетонов бордюр от външната страна на пистата.

Срокът на изпълнение на поръчката е не по-малко от 60 и не повече от 100 календарни дни.

Междувременно от община Харманли съобщават, че е готов идейният проект за цялостен ремонт и обновяване на стадион „Хеброс“, който по идея на ръководството на Община Харманли ще се превърне в Спортен комплекс „Хеброс“. В проектното предложение е залегнало цялостно обновяване на базата, изграждане на лекоатлетическа писта, мултифункционално изкуствено игрище за футбол и хокей на трева, тенис кортове, трибуни за зрителите, нови игрища, място за отдих, паркоместа.

Общественото обсъждане ще се проведе на 23 март от 18 часа, в конферентната зала на Културния център.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бегач
Бегач
21.03.2017 13:34 13:34

БРАВО! Крайно време беше Хасково да има приличен стадион. Най- се радвам за лекоатлетическата писта

Тодор
Тодор
21.03.2017 15:30 15:30

Тоест пистата няма да е тартанова?

аз
аз
21.03.2017 16:00 16:00

Стадиона целия е за основен ремонт. Трибуните също се нуждаят от реконструкция. Ако му се сложи и осветление наистина ще заприлича на модерно спортно съоражение. След което и футболния отбор да се изкачи в по-горните групи.

ИВАНЧО
ИВАНЧО
21.03.2017 19:47 19:47

AЗ НЕ ВИЖДАМ СМИСЪЛ ОТ ТОЗИ РЕМОНТ НАШИЯТ ГРАД НЯМА ОТБОР ПО ФУТБОЛ ТО УМРЯ………R

Марийка
Марийка
21.03.2017 21:35 21:35

Аз сьщо не виждам никакьв смисьл от тоя ремонт. Смисьльт е пак едни „наши “ хора да „усвоят“ едни пари.

Back to top button