Хасково

Над 7200 от Хасковско подадоха корпоративни декларации

В офиса на НАП в Хасково до днес са приети 7 237 корпоративни декларации, като 5 187 от тях са изпратени по интернет, подписани с електронен подпис.

Останалите са подадени на хартия в салона за клиенти и чрез пощенските станции.

Фирмите, които подадат годишните си декларации по електронен път, ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък, но не повече от 1000 лв. Тази отстъпка важи, само ако и данъкът е внесен до крайния срок за подаване на формуляра – 31 март. С декларацията се подава и годишният отчет за дейността.

Срокът за подаване на годишните декларации за облагане с корпоративен данък е 31 март. Това е и срокът, в който трябва да се плати дължимият корпоративен данък, след приспадането на направените авансови вноски, уточняват от Агенцията в Хасково. Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други варианти за плащане са с пощенски запис или чрез интернет.

Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лв. за юридическото лице и 200 лв. за управителя на фирмата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button