Любопитно

Тръгна националното турне „40 години с песните на Илка Александрова“

От Бургас започва националното турне „40 години с песните на Илка Александрова“.

Снощи бе концертът на популярната и обичана народна певица в Дома на нефтохимика. През април и май следват концерти в Асеновград, Сливен, Казанлък, Пирдоп, Русе, Смолян, Ивайловград, Велинград, Стара Загора и други градове.

Много съм развълнувана и очаквам с нетърпение срещите с моята публика в специалната за мен 2017 година. Тези, които ще дойдат на концертите, ще преживеят незабравими мигове, обещава Илка Александрова.

По време на двучасовата програма звучат песни като „Прочу се Дана Юрдана“, „Танцувай Пагане“, „Завило се вито хоро“, „Индже през гора вървеше“. Илка Александрова представя песните си на живо, с бенд и танцова формация.

Родената в Малево певица излиза за първи път на сцената на 6-годишна възраст. Истинската и професионална кариера започва със записи по Радио София и БНТ.

През годините тя създава репертоар от уникални песни, изпълнявани със собствен неподражаем стил. Печели награди от фестивали и конкурси, издава албуми. Песните и са включени в престижни класации и енциклопедични сборници.

Илка Александрова внесе смело собствена интерпретация в изпълненията на народната песен, гласи оценката на изтъкнати фолклористи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button