Хасково

Турска компания влага 16 милиона лева в завод между Хасково и Димитровград

Турската компания, специализирана в производство на автомобилни аксесоари направи първа копка за завода си между Хасково и Димитровград.

Инвестицията предвижда в завода да бъдат вложени 16 милиона лева за три години и да бъдат открити нови 350 работни места. Обектът ще е разположен на разгърната застроена площ от близо 3000 кв.м. и в него ще се произвеждат осветителни системи за автомобили за едни от най-известните марки в света Ford, Renault, Volkswagen и Aston Martin.

Главният мениджър на „Са-ба България“ Серкан Куруглоу благодари на община Димитровград за добрата съвместна работа.

„Днес финализираме близо двегодишните ни усилия, които преминаха през доста перипети и работа. В крайна сметка успяхме да се справим и да дадем началото на поредната успешна инвестиция“, каза кметът Иво Димов.

Са-ба

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мартин Христозов
Мартин Христозов
22.03.2017 15:44 15:44

След изборите, може и да избягат инвеститорите. Ако на власт дойдат руските партии бсп,дпс атака вмро и абв

Бай ХУЙвейбина
Бай ХУЙвейбина
22.03.2017 22:55 22:55

март 22, 2017Биволъ

Хасковската фирма „Еко Традекс Груп“ АД, която според проучване на Медияпул е в топ 3 на фирмите взели най-много пари от програмата за саниране има няколко съдружника. Един от тях е съпругът на първата братовчедка на Делян Добрев – Даниел Гаргов.

„Зет като мед“

В българския език няма термин за съпруга на братовчед или братовчедка, но понякога се използва думата „зет“ А зетят на Делян Добрев е направо „зет като мед“. Той е общински съветник на ГЕРБ в Хасково и председател на Комисията за бюджет и финанси. Братовчедката Росица Гаргова пък заема ключовия пост Директор на дирекция „Финансово-счетоводни дейности и бюджет“ в община Хасково. Така в едно семейство се концентрират и хляба, и ножа на публичните финанси в общината. Освен това фирми с участието на Гаргов са спечелили обществени поръчки за над 100 млн. лева.

Даниел и Росица Гаргови – снимка от профила на Даниел Гаргов във Facebook

Мажоритарен акционер в „Еко Традекс Груп“ АД е фирмата „Форуком“ АД, в която акционери са Даниел Гаргов с 30% и Тенчо Лилянов със 70%. Тенчо Лилянов стана известен след като беше арестуван през 1999 г. за голяма пратка контрабандни цигари. Зетят Гаргов, който според публикация на Медияпул е започнал бизнеса си с чейнджбюра, е попадал в полезрението на медиите и покрай заменките.

Самият Делян Добрев преди да стане депутат в първия мандат на ГЕРБ е бил шеф на борда на друга фирма с подобно име – „Форуком Фонд Имоти“ АДСИЦ. Сред управителите личат както Тенчо Лилянов, така и Росица Гаргова, показват документи от Tърговския регистър.

100 милиона обществени поръчки

Проверка в регистъра на обществени поръчки показа, че фирми с участието на Гаргов и Лилянов са спечелили самостоятелно или в консорциуми обществени поръчки за близо 100 милиона лева. Най-много са за Еко Традекс Груп – 83 млн. лв. Еко-Нео Груп АД е взела 16 млн. а „Форуком“ участва в консорциум спечелил поръчка за 3 млн. лв. в Първомай. Част от поръчките обаче са отпреди Делян Добрев да стане фактор в политиката.

Фирмата-флагман „Еко Традекс Груп“ работи основно в общини с кметове на ГЕРБ, показва анализ на данните. Но не само. Част от поръчките са за община Смолян. Почистването на родопската община е поверено на друга фирма с участието на „Форуком“ – „Титан Клинър“. Преди време общински съветници от Смолян алармираха, че договорът за чистене сключен от кмета на БСП (сега депутат) Дора Янкова е неизгоден и общината се източва. Общо „Титан-Клинър“ е спечелила обществени поръчки за над 10 милиона лева.

Въпреки усилията ни да се свържем с Добрев за коментар не успяхме да получим такъв до момента. Не отговаря и служебният телефон на братовчедката Росица. Коментар за евентуален конфликт на интереси очакваме и от ПР-отдела на партия ГЕРБ*. По закон не би трябвало да има проблем за Делян Добрев, тъй като братовчедите не се декларират по смисъла на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Концентрацията на власт от семейството в община Хасково обаче е фрапираща.

Бившият енергиен министър е един от най-ревностните привърженици на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, инициирана от ГЕРБ. Днес той даде предизборно интервю за в. „24 часа“, в което хвали програмата за саниране и обещава тя да се разшири и към малките общини.

Което неминуемо ще разшири и печалбите за семейството на братовчедката и „зетко“ Гаргови.

*Обновена в 16:30 22.03.2017. От Пресцентра на ПП Герб потвърдиха информацията, че Росица Гаргова е първа братовчедка на Делян Добрев. На въпроса „Считате ли, че е налице потенциален конфликт на интереси?“, беше даден отговор „не“.

Анонимен
Анонимен
23.03.2017 1:50 1:50

CVETI LALOV – PREMIER!!! xaxxaxaxaxaxa:)

ТС
ТС
23.03.2017 8:13 8:13

Куруоглу,не Куруглоу!!!!!!!

IYI
IYI
23.03.2017 9:29 9:29

Пазете се от данайците, дори когато Ви дават дарове !

Внимание!
Внимание!
23.03.2017 10:38 10:38

Внимавайте с навеждането при първата копка да не ви изненадат изОтзад по стар османски обичай!

делчо дърводелеца
делчо дърводелеца
25.03.2017 20:04 20:04

Ами след като прочетох статията от БИВОЛ дълго МИСЛИХ и реших да Гласувам да ДЕЛЯНЧОВИЯ ГЕРБ за да продължи той и БРЪТНЧЕДИТЕ му да печелят парици иначе може да умрът от ГЛАД Тенчо Лилявия Д Гаргов ВЕЛИЧКО Минев –СРАМА за ОФИЦЕРСТВОТО в града са ОСТАП БЕНДЕРОВЦИТЕ на ХАСКОВО ДЕЛЯН ДОБРЕВ тоа ПИКЛЮ щял да реши въпросите на държавата и града ЕБАТИ и такавата държава

Back to top button