Хасково

Раздават бюлетините на 153 секции в Хасково

От 153 секции в община Хасково получават бюлетините и изборните книжа в днешния ден за размисъл преди парламентарните избори на 26 март.

От 10 часа в общината започна раздаването на бюлетините на 38 селски секции. От 12 часа изборните материали ще получат и градските секции.

Бюлетини

Избирателите в община Хасково са 92 792, съобщиха от хасковската община.

За първи път тази година в общината ще могат да гласуват 424 души, това са младежи, навършили 18 г. от последните избори до днес. Само в Хасково за първи път до урните имат право да отидат 334, навършили пълнолетие.

Общината е осигурила превоз до изборните помещения на всички представители на СИК, които вече са получили материалите си. Днес на разположение са общо 35 автомобила, а утре за превозването на представителите на СИК до РИК за отчитане на изборните резултати и предаване на изборните книжа са предвидени 40 автомобила.

Припомням, че е осигурен безплатен автобус за хората живеещи в кв. “Орфей“, които до сега гласуваха в СИК в ОУ „Шандор Петьофи“. Заради ремонт в училището секциите са преместени в ПГДС „Цар Иван Асен втори“. Автобусите ще се движат на всеки половин час от 7 до 20 часа от кръговото до ВиК, като спират на всички спирки на градския транспорт по маршрута до ПГДС.

СИК от ОУ „Св. Иван Рилски“ също са преместени – в сградата на ПГЛП „Райна Княгиня“ в двора на училището.

В бившето училище „Христо Ботев“ ще гласуват утре живеещите в кв. „Младежки хълм“, които до сега упражняваха правото си на глас в СИК в бившия „Пионерски дом“.

Сутринта в Районна избирателна комисия в Хасково нямаше постъпили жалби и сигнали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button