Важно

По данни от екзит пол: ГЕРБ – 32-33%, БСП – 28%. 5 или 6 партии влизат в парламента

ГЕРБ печели 32,8% от вота на българите, а БСП – 28,4% по данни от екзит пол изследванията на Галъп интернешънъл. Данните на Алфа рисърч сочат 32,2% за ГЕРБ, 28% за БСП.

Останалите политически сили, които ще влязат със сигурност в парламента са: Обединените патриоти, които според различните данни имат между 8,3 и 9,3%, ДПС – между 7,1 и 8,7%, Воля – между 4,5 и 5%.

На ръба на 4-процентовата бариера са Реформаторски блок – Глас народен, които печелят между 3,3 и 4,2%.

Данните са предварителни и тепърва паралелните преброявания ще дадат по-точна представа за вота на предсрочните парламентарни избори.

Нова Република, Да България, АБВ – Движение 21 и ДОСТ според предварителните данни имат между 2 и 3 процента и нямат шанс да влязат в парламента.

Според част от политолозите обаче се очакват изненади, защото социалогическите проучвания не винаги отчитат всички нагласи. Очаква се една от големите изненади да бъдат резултатите на ДОСТ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button