Хасковлия: Поне 10 домашни кучета се отровиха в града, пазете децата!

Хасково
Куче

Хасковлията Слави Миленов сигнализира, че поне 10 домашни кучета са се отровили в областния град.

Причината са поставените отрови срещу бездомните кучета.

Домашният любимец на Миленов от породата Джак Ръсел териер е поредната жертва. Кученцето е било изведено в събота сутринта от съпругата на хасковлията. Докато се разхождали край паметника на Капитан Петко войвода кучето сдъвкало нещо.

Малко след това, животното започнало да се гърчи и да му излиза пяна от устата. Миленов завел кучето на ветеринари и сигнализирал общината, откъдето изпратили работници да почистят градинката около паметника.

Въпреки усилията на ветеринарите кученцето починало. Миленов сподели, че по наблюдения на ветеринарите в последните дни имало поне 10 отровени домашни кучета в Хасково.

По думите на хасковлията някое дете също може да докосне отровите за бездомните кучета и да се случи най-лошото. Миленов призовава хасковлии да пазят не само домашните си любимци, но и децата.

Слави Миленов заяви пред Haskovo.info, че продължава да събира информация за още отровени кучета в Хасково.

Още новини

12 коментара

  • направете си деца, ако не можете дайте на някой който го може.помияра не е член на семейство

  • bravo kum to grajdanin,ku4etata si imat mqsto za razhodka i obezopaseni s namordnik.produljavai v su6tiq duh ne trqbva da ostane edin pomiqr v tva selo.

  • Алооооо, как може да сте такива снобари! Ето от такива хора трябва да се освободим,вулгарни и груби! Абе ти знаеш ли,че в белия свят не в тази дупка Хасково,животните са защитени и има зоополиция, кретен селски! Децата са най-милото и свято нещо,но и животинките носят душа! А този който е сложил отрова и си е позволил това своеволие трябва глоба!

  • По принцип кучетата трябва да се разхождат с наморник ! Ако се спазва това няма да се случи

  • Виновни са управляващите! Ако нямаше бездомни кучета, които да хапят хората, нямало е да има и отрова.

    • АМа хората са ПУТКИ посрани и дай да тормозим безащитните…а срещу политиците и циганите,мълчим и гледаме като ПУТКИ,иначе сме ербап………МОМИ ПОСРАНИ…ВИНОВНИ СА ХОРАТА,днеска някъв Селяндур,Бай Ганя,решил да гледа куче,а утре пък решил,че не е негова работа и ей на 1 улично,мангалите и те… ама сме много отворени,

    • АМа хората са ПУТКИ посрани и дай да тормозим безащитните…а срещу политиците и циганите,мълчим и гледаме като ПУТКИ,иначе сме ербап………МОМИ ПОСРАНИ…ВИНОВНИ СА ХОРАТА,днеска някъв Селяндур,Бай Ганя,решил да гледа куче,а утре пък решил,че не е негова работа и ей на 1 улично,мангалите и те… ама сме много отворени,

  • НЯКОИ кучета са твърде малки, за да имат наморници, защото такава е самата им порода, а други са със сплескани муцуни. Не разбирам КЪДЕ е вината на животното, че да бъде тровено, при това докато Е разхождано от стопанина си. Това е един вид убийство. По този начин… мога да отровя хамстерите на 5-годишната си братовчедка и да кажа, че съм го направила, защото “мишките” нямат право да живеят. Отглеждайте децата си с любов и ги учете да ОБИЧАТ. Нека , както се радват на първите пролетни цветя, така да обичат и животните около себе си. Има бездомни хора, има бездомни животни. Това не ги прави лоши. Не бъдете предубедени. НА ХАСКОВО МУ ТРЯБВА ПРИЮТ, СПЛОТЕН НАРОД СЪЩО! Само този, който е хранил бездомно животно, който го е галил, който се е притеснявал за него, само той ще ме разбере. Всяко живо същество носи душа, изключение правят някои хора… Лек ден!

Вашият коментар