Хасково

НАП с над 700 часа по данъци и осигуровки в училищата

Над 700 учебни часа, посветени на данъците и осигурителните вноски в средните училища в страната проведоха лектори на НАП в рамките на образователния проект на Агенцията „Влез в час с данъците“.

В продължение на 3 г. приходната агенция реализира образователната програма, която има за цел да повиши данъчната и финансова грамотност на подрастващото поколение в България. Агенцията е пионер в дигиталното обучение сред младите със системата си за онлайн обучение която беше въведена през миналата година.

На адрес www.vlezvchas.bg са достъпни видео уроци за различните данъци в България, здравното и социално осигуряване, важността на касовата бележка, държавния бюджет и други. Данъчните курсовете дават отговори и на въпросите „Кога декларираме доходите си“, „Как се възстановяват здравноосигурителните права“ и други полезни теми за младите. След края на всеки видео урок учениците, които са се регистрирали в портала могат да отговорят на няколко въпроса и да се състезават за големи награди – дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Близо 500 ученика решават тестове по данъци и осигуровки на www.vlezvchas.bg в момента.

Освен онлайн, НАП образова младите хора, посрещайки ги в офисите си по места, където те лично имат възможност да проследят пътя на издаване на един документ – от подаването на искане, през проверка на задълженията на лицето до връчване на необходимото удостоверение. През март в офиса на НАП в Хасково по този метод гостуваха три групи ученици от ПГДС „Цар Иван Асен II“ и СУ „Васил Левски“.

Успехът на образователния проект на НАП излезе извън границите на страната. През изминалата седмица Агенцията представи опита си във фискалното образование пред работна група към Европейската комисия, която подготвя програма на фискално обучение на ЕС. Инициативата „Влез в час с данъците“ получи висока оценка в Брюксел, а част от подходите, използвани в България ще бъдат възприети и на европейско ниво.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button