Хасково

Благомира от ПГТ с приз на „Най-добър млад хлебар“ в София

Благомира Бойчева от 11 Г клас на хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“завоюва първото място за най-добро хлебно изделие и сертификат от световен лидер в търговията с продукти за хлебопроизводство.

Момичето спечели отличието за майсторски направения от нея венец със семена. Благомира стана трета в категория „Най-добър млад хлебар – сладкар“ на провелия се в София регионален кръг на Национално състезание по професии с приготвените от нея торта „Гараш“ и хлебно изделие.

Състезание

„Конкуренцията беше много силна“, споделиха участници и учители от отбора на ПГТ. В надправарата участваха състезатели от 20 училища от страната.

Благомира е специалност „Производство на сладкарски изделия“. За състезанието я подготви преподавателката по професионална подготовка Ваня Михова. Благомира Бойчева ще представи Гимназията по туризъм на финала на националното състезание, който ще се проведе през април в Пловдив.

Състезание

Силно се представиха и останалите състезатели на Гимназията по туризъм. Иван Стоянов от 11 А клас, специалност „Кетъринг“, приготви за по-малко от два часа три ястия в категория „Най-добър млад готвач“. При „Най-добър млад сервитьор“ Ивелина Точева, също от 11 А, показа завидни умения в сервирането и съчетаването на храни с подходящи вина.

Състезателката в категория „Най-добър млад барман“ Ива Колева от 12 А клас демонстрира умения в приготвянето на безалкохолен коктейл тип „Смути“ и бързо смесване на напитки.

Всички състезатели получиха грамоти от Министерството на образованието и науката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бивш учител
бивш учител
28.03.2017 18:37 18:37

Браво на преподавателката подготвила ученичката Благомира.Учителка перфекционистка,знаеща,можеща и амбициозна!ПГТ могат да се гордеят ,че имат такъв преподавател!

Г-н Генчев
Г-н Генчев
28.03.2017 23:07 23:07

Бравооо !!!

бивш ученик
бивш ученик
29.03.2017 10:52 10:52

Поздравления за г-жа Михова, за търпението, амбицията, вниманието,новаторството и професионализма които се стреми да постига всеки път, тя е гордост за училището! Адмирации и за ученичката Благомира.

колега от хлебозавод Хасково
колега от хлебозавод Хасково
29.03.2017 11:55 11:55

Така е като учител Михова е професионалист както по теория , така и по практика, защото има знанията и уменията в професията си като инженер-технолог в сладкарството и хлебопроизводството, придобити от хлебозавод Хасково!Поздравления Ваня!

Back to top button