Хасково

Стефан Димитров: Успяхме с мандат в Хасковско, но не и на национално ниво

Водачът на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ Стефан Димитров благодари на всички, които са ги подкрепили на парламентарните избори.

Димитров отчете като успех представянето в Хасковска област, където от коалицията са постигнали целта си да изкарат мандат. Haskovo.info припомня, че за Реформаторския блок гласуваха 5495 (4.58%).

В същото време водачът на коалицията изрази голямото си съжаление, че не е постигната целта на национално ниво за прескачане на 4-процентната бариера и спечелването на 21 мандата. Само в 4 области на страната РБ минава бариерата.

70% от гласувалите за Реформаторския блок в Хасковска област са на възраст между 30 и 50 г., 65% са мъже, а 35% – жени. 65% от покрепилите РБ са родители на деца, живеещи в чужбина. 80% от гласувалите за Блока са хора с доходи над 1000 лв. 85% са хора на ръководни позиции и със собствен бизнес. Димитров отчете като незадоволителен факта, че за РБ са гласували едва 10% земеделски производители и животновъди.

Реформатори

Стефан Димитров изрази и съжалението си, че няма да може да работи за приоритетите си в кампанията от парламента, сред които е и селата да имат собствен бюджет. Той обаче се ангажира да работи за тях от сегашните си позиции.

Всички от Реформаторския блок на пресконференцията в Хасково се обединиха около мнението, че десните не са влезли в парламента заради разединението. Иначе, трите десни формации общо са събрали 300 000 гласа, които са щели да бъдат достатъчни за влизане в Народното събрание, каза вторият в листата Димо Стоянов. Той призова националните лидери да си подадат оставките, което той ще стори на областно ниво.

Стефан Димитров допълни, че за стабилността на страната няма да е добре да се влиза в спирала на избори. Той посочи, че хората и бизнесът имат нужда от стабилно правителство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Много съжалявам
Много съжалявам
29.03.2017 14:26 14:26

Много съжалявам, че Реформаторския блок не влезе в парламента. Те през цялата време призоваваха към обединение, но Радан Кънев и Христо Иванов не пожелаха. Те дори помежду си бяха разединени. Когато жаждата за власт изпива мозъците, се случва това. Сега няма възможност за истинска коалиция на ГЕРБ с десни и отново нещата ще се забавят. Най-много се чудя за гласовете на БСП. С тази агресивна кампания на Курнелия, как можаха да се излъжат толкова хора. Така е, когато пенсионерите все още вярват на чудо, а образованието на маката пада много, много ниско. Заникъде не сме с този примитивизъм. А е с тези „театрални патриоти“, които с всеки са готови да се коалират, дори с БСП…Ще видим истинска борба с корупцията и промени в съдебната система на куково лято. ГЕРБ няма как сами да го направят. Сега съставът в парламента пак е много лош. БСП – милионерите, дето окрадоха и съсипаха България никога няма да се съгласят на реформа, ДПС – абсурд /нали крадоха заедно, за да си мълчат заедно също/, а „патриотите“ само това чакат, за да се съюзят с тях за 4 години и всичко съвсем да потъне в небитието. Минаха почти 30 години. Чакат да измрат пенсионерите, а внуците и правнуците на крадците от комунистическото съсловие да си живеят като арабски шейхове. Те само затова влизат в парламента. За да пречат на промените, дето ще ги уличат и пратят, където трябва. Правят се, че не разбират, че хората не се обединяват само защото искат справедливост, но истинска. Щом такива като Христо Бисеров и Стефан Софиянски излизат чисти като светена вода, давате ли си сметка какво се случва в тази държава. Жалко, много жалко.

леви десни
леви десни
29.03.2017 16:34 16:34

Най-жалкото от всичко е, че герб пака са на власт. Уж всички ги плюят, казват че никога няма да гласуват за тях и пак. Абе какво им става на българите? Но така, десните като не се обединиха – това е. Трябва силна дясна партия и да удари тия тъ….. гербаджии

иvan_DRAGANOV
иvan_DRAGANOV
29.03.2017 17:31 17:31

АЛО СЪЖАЛЯВАЩИЯ аз пък се радвам че чичо СТЕФЧО адвоката ДИМЧО и тяхната камарила са ВЪН от парламента СТЕФЧО си има хубава работа и ЗАПЛАТКА да си стои в завода и да не си въобразява че от него ще излезе политик Той и мераклиите за власт около него ХВЪРЛИХА МАСА ПАРИ за да се накипрят в столовете на НАР СЪБРАНИЕ но ––-НЕ СТЕФКО понякога и МНОГОТО ПАРИ не ПОМАГАТ гледай работата си в завода пък ако ти писне иди и поработи на полето в ДОБРИЧ на ТЕФЕРИЧ

Как толкова
Как толкова
29.03.2017 19:57 19:57

Как толкова хора се полъгаха по тези измамници от БСП. Не си обяснявам и избора на Елена Йончева – принцесата на Станишев, за която всичко беше на тепсия. Морал трябвало да има. Да, но едва ли като нейния, с който не спира да се хвали май. Пенсионери и цигани все решават изборите ни. Не поумняха много от българите. Носталгията няма да ни оправи състоянието. Реформи са нужни. Добре че поне ГЕРБ спечелиха изборите. Иначе…пак да се връщаме към социализма от миналия век. Населението най го е яд на социалистите /пребоядисани комунисти за една нощ/, дето станаха без никакъв труд милионери, като фалираха банки и се облагодетелстваха от съдебната система при криминалната приватизация.

Г-н Генчев
Г-н Генчев
30.03.2017 1:40 1:40
Отговор до  Как толкова

Че ние кога сме излизали от „онова време“, че пак да се връщаме ? А относно ГЕРБ…същите говеда като БСП и всички останали партии.

Добре че
Добре че
30.03.2017 9:06 9:06

Добре че победиха ГЕРБ. БСП само крадат, лъжат и плашат. Патриотите се държат неприемливо, а искат даже да командват парада. Егото на всички е по-високо от естествения ръст. Във феодално Хасково нещата бавно стават. Трябва да сме доволни, че тук силата ще е в хора от града и ще е видно какво правят за хората. А тези мантри на някои блюдолизци за единство между БСП и ГЕРБ са жалки и смешни. Меко казано подтикват ги към самоубийство. Това за демократично мислещите хора пък ще е пълен резил, откъдето и да го погледнеш. Не може съсипалите България и обогатили се от това да искат да се наредят до много по-малко грешните от тях. Несъизмерими вини.

Приятел
Приятел
30.03.2017 10:05 10:05

Стефане не разбрали че си най мразения и некадърен човек в Димитровград,и се пробва в Хасково но и тука нещо не те харесват.

То от кавги
То от кавги
04.04.2017 10:16 10:16

То от кавги, мераци и сметки, дясното си замина и го няма в тоя парламент. Тази липса ще се чувства много, защото се затрудняват реформите. Добре че поне ГЕРБ победиха, че пораженията да са по-малко.

Back to top button