Хасково

20 000 лв. глоба за втора фирма, санираща в Хасково

Глоба от 20 000 лв. ще бъде наложена на още една фирма, санираща блок в Хасково, съобщи на пресконференция шефът на Инспекцията по труда Петър Андреев.

Санкцията е заради отказ от съдействие на инспекторите. От трудовата инспекция са изискали документи от фирмата, които не са били представени в срок.

Haskovo.info припомня, че в началото на годината още една фирма, санираща в Хасково бе глобена с 20 000 лв. за същото нарушение.

Проверките в строителството и селското стопанство продължават, предупредиха от Инспекцията.

През февруари са извършени 95 проверки в Хасковска област, констатирани са 376 нарушения, съставени са 7 акта, а влезлите в сила наказателни постановления са 6 за общо 22 000 лв.

Вече са издадени 2400 еднодневни трудови договори, като повечето са в лозарството във връзка с резитбата. Повечето са по електронен път, като има фирми, които вече заявяват по 1000 наведнъж.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
не може така
не може така
30.03.2017 17:56 17:56

Г-н Петър Андреев, кога ще напишете акт на директорката на едно средно училище в града – проверката ви с какви резултати приключи. Или както винаги прави госпожата си купува по един или друг начин затварянето на очите на инспектиращата и на цялата инспекция. Защо си мислите, че вие сте единствената институция, която може да бъде сезирана. Има и по-горе от вас, има и други, има и писани закони, които няма как да се прескочат. Това, че сте проявили загриженост не за служителите, а за самата директорка означава, че вие не сте за тази работа. Това, че някаква си проверяща си позволява да дава съвети как законово да продължи тормозът над колективът значи, че вие не си гледате работата. Това, че проверяваща се хили и приема почерпките на подлогата Росна и Мирна кехлибарка – означава, че не и е мила работата. Не може всичко и всеки да се купи.

да знаете
да знаете
30.03.2017 20:25 20:25

Тия от инспекцията по труда винаги действат така – все не виждат нарушенията, и на всичко отгоре не пазят тайната на подадени сигнали. Скоро ще видите как някой ще изхвърчи от работа – тая ММ като си нарочи човек или няколко хора не ги оставя на мира докато не ги изгони от работа. Бъкана е с пари, така че и глоби може да плаща и рушвети и закона да не важи за нея. Тая история с паркингите е показателна – тя цял град прецаква, та с някакви си подчинени ли ще се съобразява. Няма спиране тая злобна м-тия.

Back to top button