Регион

Прокуратурата разследва блокадата на границата преди изборите

След сезиране на главния прокурор Сотир Цацаров, Софийска градска прокуратура започва проверка за престъпление против политическите права на гражданите заради протестите на патриотите на ГКПП „Капитан Андреево“ преди изборите, съобщават от държавното обвинение.

До главния прокурор са постъпили множество сигнали от граждани за това, че на 24 март в района на ГКПП „Капитан Андреево“, по време на митинг, са извършени недопустими действия срещу български граждани и е извършен опит да им се попречи да упражнят избирателните си права в изборите на 44-то Народно събрание.

Твърди се, че кандидати за народни представители и други лица са отправяли заплахи и са упражнили насилие, което е станало публично известно и чрез медиите.

Според сигналите са налице данни за извършено престъпление против политическите права на гражданите. Главният прокурор изпрати всички сигнали на Софийска градска прокуратура за извършване на проверка.

Предвид данните за извършено престъпление от общ характер и от лица, ползващи се с имунитет, прокурори от Софийска градска прокуратура започват лична проверка.

В хода на проверката ще бъдат изискани от средствата за масова информация всички записи и предавания, съдържащи кадри от поведението на лицата, срещу които са сигналите. Ще бъдат снети обяснения от граждани и полицаи и ще се изискат относимите по случая документи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button