Регион

Димитровград и Хасково се включват в кампанията „Великден за всеки“

Кметът на община Димитровград Иво Димов подкрепя благотворителната кампания „Великден за всеки“, която се организира за втора поредна година от омбудсмана Мая Манолова, съобщават от кметството.

Събранията от кампанията средства ще бъдат обърнати във ваучери за храна, всеки от които на стойност по 20 лв. С тях притежателите им ще могат да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна. Пълният списък на търговските обекти ще бъде обявен на сайта на омбудсмана.

Ваучерите ще бъдат раздадени по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ. С тях ще бъдат подпомогнати онези пенсионери, чиято пенсия е над минимума от 314 лв. и по тази причина няма да получат надбавка от 40 лв., която правителството отпуска за празника.

По-късно стана ясно, че и кметът на община Хасково Добри Беливанов подкрепя кампанията на омбудсмана „Великден за всеки“ . В първото издание на кампанията бяха събрани 1 милион лева в пари и хранителни продукти, които бяха раздадени на 33 000 пенсионери в цялата страна.

Тази година кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК). IBAN: BG53UNCR70001522802795 Банков код: UNCRBGSF Или със SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС. На стационарен номер 0900 5 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС.

Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК – www.redcross.bg На Интернет платформата AMMADO –https://www.ammado.com/nonprofit/bulgarianredcross/statement

Ако решите да дарите, при попълване на платежното нареждане да посочите конкретна община, така че набраните средства да отидат при пенсионерите от вашето населено място.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button