Хасково

Откриха със спектакъл националната олимпиада по биология, трима са от Хасковско

Националният кръг на 42-ата национална олимпиада по биология и здравно образование бе открит тържествено в театър „Иван Димов“ в Хасково.

Олимпиадата се провежда под патронажа на кмета Добри Беливанов, който приветства гостите. Всички бяха поздравени и от декана на биологическия факултет при Софийския университет „Св. Климент Охридски“ доц. д-р Стоян Шишков, началникът на Регионалното управление на образованието Румяна Делчева и председателят на националната комисия доц. д-р Албена Йорданова. Председателят на изпитната комисия разкри, че тази година тестът ще е съставен от около 10 000 думи с 1000 по-малко от миналогодишния. Доц. Йорданова изведе на сцената и двама от медалистите от Международната олимпиада по биология във Виетнам – Цветослав Ангелов и Виктория Христова, които окуражиха участниците.

Олимпиада

Получи се и поздравителен адрес от служебния министър на образованието проф. Николай Денков.

От международната фондация „Св. св. Кирил и Методий“ наградиха трима учители по биология – Цветана Хинкова от София, Христина Костадинова от Пловдив и Магдалена  Белухова от Велинград.

Олимпиада

След официалната част учениците от хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“ поздравиха гостите със своя спектакъл „Книгата“.

За националния кръг се класираха 120 ученици от 7 до 12 клас. Сред тях са и трима от Хасковска област – Юскан Дурмуш от 12 клас в училището домакин ПМГ „Боян Петканчин“ и седмокласниците от димитровградското ОУ „Пенчо Славейков“ Моника Делчева и Радослав Василев с преподавател Росица Александрова.

Олимпиада

В събота участниците ще решават тест, а в неделя е практическата част, като от 16:30 часа ще е награждаването в зала „Хасково“. Първите десет от 10 до 12 клас ще попаднат в разширения отбор на България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
No name
No name
31.03.2017 23:33 23:33

Има грешка – наградената госпожа от Велинград е Магдалена Белухова

Родител
Родител
01.04.2017 16:35 16:35

Едно и също нещо. Нищо ново

Back to top button