Хасковски танцьори на “Пролетна приказка” в Будапеща

Любопитно
Ансамбъл

Детската формация на танцов ансамбъл „Южняци“ при читалище „Пейо Яворов“ представи Хасково на Международния танцов фестивал „Пролетна приказка“ в Будапеща, Унгария.

“Южняци” участваха в два концерта в Будапеща заедно с танцьори от Италия, Русия, Украйна, Македония, Литва, Чехия, Израел, Турция и Сърбия.

Ансамбъл

Фестивалът нямаше конкурсен характер. Ансамбълът получи Диплома за участие.

Малките танцьори имаха възможност да участват в панорамната обиколка на Будапеща и нощна разходка с кораб по река Дунав.

Изпълнението на ансамбъла силно впечатли организаторите на фестивала, за което получиха официална покана за Виенското издание през 2018 г.

Още новини

loading...

6 коментара

  • “Звездите не могат да блестят без тъмнина”
    Колкото повече тъмнина, толкова повече и по-ярко ще блестят Те.

    Те са нашите звезди,
    Те са нашата Вечерница,
    Те са тези които стоплят сърцата и душите ни, Те са искрата която поддържа огъня жив, а не онези светлини от “преминаващите” автомобили.

  • Ама тва, този ли е В. Димов дето, като се пенсионира и напусна младежкия център открадна половината костюми на децата и отиде при жена си Росица Димова да играе с единия от съставите “Южняче”? Мафия!!!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.