Хасковлии: Бръшлян задушава Ямача и разрушава подпорни стени

Хасково
Ямача

Читатели на Haskovo.info сигнализираха, че бръшлянът на хасковския парк Ямача завзема все повече площи и вече се превръща в опасност.

Хората са притеснени, че с времето дърветата ще бъдат задушени от паразитното растение, което ще покрие почти целия парк. Естетиката също ще се наруши.

Отделно бръшлянът постепено ще разруши и подпорните стени по съседните улици.

Ямача

От Държавното горско стопанство в Хасково заявиха пред Haskovo.info, че бръшлянът не е опасен за дърветата и съжителства нормално с тях. Специалистите обаче не отрекоха, че с годините могат да бъдат компрометирани подпорните стени.

Бръшлянът обаче е лечебно растение и по закон не може да се унищожава. Отделно има хора, които го събират за което заплащат такса в Горското от 3 ст. на килограм.

Ямача

Още новини

loading...

2 коментара

  • Е,сега брашлян или бръшлян….?!

    Хасковлии: Брашлян задушава Ямача и разрушава подпорни стени
    ………………………………………
    Бръшлянът обаче е лечебно растение и по закон не може да се унищожава. Отделно има хора, които го събират за което заплащат такса в Горското от 3 ст. на килограм.

  • Damage to trees
    Ivy can climb into the canopy of young or small trees in such density that the trees fall over from the weight,[39] a problem which does not normally occur in its native range.[6] In its mature form, dense ivy can destroy habitat for native wildlife and creates large sections of solid ivy where no other plants can develop

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.