Хасково

Хасковски гимназисти сърфират по 4 часа дневно в интернет през телефоните си

Хасковски гимназисти споделиха, че дневно прекарват в интернет между 3 и 4 часа, основно през мобилните си телефони.

Това стана по време на среща с проф. Румен Вълчев от Бургаския свободен университет. Целта на сформирането на така наречената фокус група бе да се изследва ангажираността на младежите в интернет и социалните медии и какво те научават в мрежата.

Младежи

Проф. Вълчев обясни, че изследването се провежда в 8 европейски държави. Ученият посочи, че младежите най-добре познават тази сфера и за това те разказваха, а професорът си записваше.

Гимназистите признаха, че влизат в интернет основно за да убият времето, за да контактуват с приятели в страната и чужбина, да открият нови приятели или да пазаруват. Част от тях търсят новини или участват в конкурси.

Младежи

Преди срещата в Хасково е имало подобна и в София, където гимназистите прекарвали в мрежата също една четвърт от деня си. В Младежкия център се събра подобна фокус група и от преподаватели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Някой друг
Някой друг
06.04.2017 9:43 9:43

Някой друг със сигурност води класацията, който има повече свободно време от тях. Откак се научи как се пуща компютъра, началничката на ОУО само с това се занимава. Основната й цел е само да пише за фантазиите си и да ги пълни със снимки, за да се види, колко велик управник е. Тук-там и по някой ученик се вижда, де. Само че мераклиите за селските вечеринки отдавна се свършиха и като си седи блажено в кабинета, Наска само се чуди как да поизлъже някой, за да може да направи кадро. Ей, болни амбиции за власт, пари и награди не се свършват, дори когато остарееш. Стига сте я държали там тая грандоманка. Отдавна навърши години за пенсия, пък не я пенсионирате. Толкова хора изхвърли от общежитието, за да командва и да блести. Тя е живото доказателство, че със специални връзки и подкрепа, можеш да си началник до 100 години. Власт и пари й дайте на Наска и гледайте сеира. Колев се е предал отдавна, както се предадоха и Панайотов, и бившия феодал, и много други, защото ЧАЛЪМИТЕ СА ВЕЧНИ. Най-голямото предателство извършва обаче РУО. Гледат резила и нищо не правят, за да му сложат най-после край.

Back to top button