Хасково

РЗИ: Незабавно ваксинирайте децата си срещу морбили

Регионалната здравна инспекция – Хасково апелира към родители, които отказват да се поставят ваксини на децата им, или поради някаква друга причина децата им са без приложена ваксина срещу морбили, да ги заведат незабавно при личните им лекари за имунизация.

Причината е, че от морбили заболяват предимно деца, които не са имунизирани.

От здравната инспекция напомнят, че основното средство за профилактика на заболяването е приложението на живата противоморбилна ваксина. У нас се прилага триваксина (морбили-паротит-рубеола ) на 13 месеца, с реимунизация на 12 г. Прилагането на тази ваксина е включено в задължителния имунизационен календар на България. При поява на заболели от морбили задължителна предпазна мярка е изолацията на болните в домашна или болнична обстановка.

Потърсете лекарска помощ при всяко температурно състояние, придружено или последвано от обрив при деца и възрастни. Ако забележите гореописаните симптоми на морбили потърсете вашия личен лекар, педиатър или инфекционист, съветват от РЗИ-Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
КУРА МИ ДЕМОКРАЦИЯ
КУРА МИ ДЕМОКРАЦИЯ
07.04.2017 8:24 8:24

НЕ ПЛАШЕТЕ ХОРАТА. АЗ СЪМ ПРЕКАРАЛ МОРБИЛИ КАТО ДЕТЕ. БЕЗОБИДНА ШАРКА. ПЕЧЕЛЕНЕТО НА ПАРИ СТАНА СПОРТ. КА НЕ ВИ Е СРАМ. ПРОДАВАЙТЕ СИ ВАКСИНИТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА И РОДНИНИ. ДОКТОРИТЕ НЯМАТ НИКАКВА СЪВЕСТ. РАЗБОЙНИЦИ

КУРА МИ ЯНКО
КУРА МИ ЯНКО
07.04.2017 9:08 9:08

МНОГО СИ ПРАВ И МОЕТО ДЕТЕ КАРА МОРБИЛИ ВЪПРЕКИ ЧЕ БЕ ВАКСИНИРАНО НА 13 МЕСЕЦА.НАИСТИНА СА РАЗБОЙНИЦИ И ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ И ЛЕКАРИ

Сърдит
Сърдит
10.04.2017 15:58 15:58

Нали трябва да се прибират комисионни. Нали трябва да се източват парите от касата. Дайте да всеем паника в населението. А колко деца умират от други болести или са доживотно осъкатени от ваксина си мълчат.

Back to top button