Хасково

Екоинспекцията глобява ВиК-Хасково за отпадни води

От екоинспекцията са съставили 5 акта през март на ВиК–Хасково и на ВиК–Кърджали. Причината за санкциите е изпускане на отпадъчни води, които не отговарят на индивидуалните емисионни ограничения в разрешителното за заустване, посочват от РИОСВ-Хасково.

Издадени са две наказателни постановления по Закона за водите на цех за обработка на естествени обвивки в с. Книжовник за 500 лв. и на торовия завод в Димитровград за 1000 лв.

Експертите от РИОСВ извършиха през март 119 проверки на 117 обекта. Дадени са 68 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. За отчетния период са съставени 5 акта и са издадени 2 наказателни постановления на обща стойност 1500 лв. Събраните суми от санкции и наказателни постановления, включително за предишни периоди, са на стойност 2097 лв.

На „Зеления телефон“ през месеца са постъпили 3 сигнала.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.04.2017 8:51 8:51

ПИШЕТЕ АКТОВЕ ПИШЕТЕ ТЕ СКОРО ЩЕ ГИ КАЛКУЛИРАТ В ЦЕНАТА И НИЕ ЗАЕДНО С ВАС КОИТО ИМ ГИ ПИШЕТЕ ЩЕ ИМ ГИ ПЛАТИМ

Back to top button