Обучават медиците в забавачките и училищата за лечение на диабет

Хасково
Диабет

Обучение на тема „Превенция, лечение и контрол на захарния диабет в детска възраст” на медицинския персонал от общинските детски ясли, градини и училища в Хасково ще се проведе на 10 април от 13 часа в зала “Хасково”, съобщават от общината.

Обучението е по инициатива на сдружение с нестопанскса цел „Култура без граници” и с активното съдействие на отдел „Здравеопазване и социални дейности“ на общината.

Обучителната програма е подготвена от проф. Мая Константинова – председатетл на БНСДЕ и ръководител на отделението по детска ендокринология и диабет в клиниката по детски болести към Медицинска академия София, която ще бъде и основен лектор по време на обучението.

Още новини

loading...

2 коментара

  • Ох, милите мед. сестри от яслите, ама как така ще ги товарите с тази непосилна задача, да им отваряте още работа и да си напъват мозъците с излишна информация. Те отдавна са забравили за какво са учили, друго си е да скръстиш ръцете и да чоплиш слънчоглед и час по час да се оплакваш колко тежка работа вършиш!!! Време е някой да се сети, че те нямат работа в яслите, педагозите да започват обучението на децата! Няма никаква -полза от мед. сестрите – те дори като вдигне някое дете температура не знаят какво да дадат и бързат да звънят на майката да си вземе детето, та да не им създава излишни грижи.

  • Определено мед.сестрите в градините са далеч и от медицина и педагогика и се чудят по цял ден какво да правят.И какво като ги обучават излишен труд и финанси напразно.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.