Любопитно

Красиви великденски яйца красят центъра на Любимец

С голям ентусиазъм и приятни емоции, децата от всички училища в община Любимец се включиха в инициативата да боядисват великденски яйца в центъра на града, съобщават от кметството.

В последния учебен ден, преди пролетната ваканция, общината и читалище „Братолюбие-1884“ за пореден път организираха голямо Великденско боядисване на яйца – символи на Възкресението и възраждането на Вселената и живота.

Яйца

Празникът се проведе в центъра на града, който за няколко часа грейна във всички цветове на дъгата. Всяко училище се представи със свое уникално яйце. Децата вложиха много интересни композиции, внедриха нови техники за украса и показаха иновации и творчество в декорирането на великденските символи.

За да бъде интересно, организаторите осигуриха и над 300 малки изкуствени яйчица, за да могат боядисвайки ги, децата да покажат своето въображение. Приблизително два часа малките художници, под ръководството на своите учители, творяха и развихряха фантазията си.

Яйца

По време на боядисването, част от децата имаха възможност да се включат в организираните спортните игри и да покажат бързина, ловкост и внимание. А в края на състезателната част всяко дете получи балон, който пусна в небето, за да се сбъдне негова мечта.

Цветните и красиви яйца, сътворени от децата, се превърнаха в истински произведенията на изкуството, а всяко едно от малките, красиво нарисувани яйца, грее на клоните на дърветата в центъра на града.

Голямото Великденско боядисване на стиропорни яйца се превърна в празнична традиция за града. Децата с вълнение очакват да се включат във Великденската украса.

Яйца

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button