Любопитно

„Орфей“ поздрави Хасково с празничен концерт „Да славим Господа с небес“

Хоров концерт „Да славим Господа с небес“, посветен на светлите празници Лазаровден, Цветница и Великден изнесоха тази вечер хористите от „Орфей“ в Младежкия център.

В концерта се представиха подготвителната и концертната формации на детски хор „Орфей“ при Младежки център и камерна формация „Орфей+“ при читалище „Св. Климент Охридски“ с диригент Елена Цветкова и пианист Красимира Генева.

Концерт

Наред с познатите църковнославянски песнопения „Тебе поем“, „Богородице дево, радуй ся“, „Тропар за светите братя Кирил и Методий“, спиричуела „Господ ни води в бедата“ в програмата са включени и детските духовни песни „Ангелче“, „Чук, чук, яйчице“ и „Детска молитва“.

Концерт

На хасковска сцена бе премиерата на песента „Молитва“ по музика на Хайгашод Агасян и две части от „Нидарос джаз меса“ на Боб Чилкот.

Концерт

Част от представения тази вечер репертоар ще прозвучи след две седмици и в Ямбол по време на концерт от националната инициатива „България пее“, организирана от Български хоров съюз. Там двата хасковски хора са част от гостите на събитието.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button